Audi A1 Citycarver

Share

Audi’nin model ailesi genişlemeye devam ediyor. SUV modellerin popülerliğini gören Alman üretici bu nedenle yönelime uygun araçlar tanıtıyor. Tam anlamıyla araziye çıkamayacak bile olsa A1 Sportback gibi bir model bile artık daha yüksek gövdeyle alınabiliyor.

Ana hatları, temellerini paylaştığı A1 Sportback ile ortak olan otomobilde farklı tamponlar, çapları 16 ile 18 inç arasında değişen jantlar, siyah renkli çamurluk ve eteklerle gövde altı koruması sunuluyor. Kontrast renkli tavan ve spoiler de donanım seçenğine göre standart veya opsiyonel olarak tercih edilebiliyor.

A1 Sportback’e göre 4 cm daha yüksek olan otomobilin iç mekan tasarımıysa bu araçla aynı. Yalnız modelin arka kapılarının altında görülen arma gibi içeride de farklı renkte trim parçaları seçilme imkanı bulunuyor.

Motor seçenekleri henüz açıklanmayan otomobilin bu üniteleri A1 Sportback ile paylaşması muhtemel. Bu durumda 1, 1.5 ve 2 litre hacimli benzinli motorlarla alınabileceğini söyleyebileceğimiz otomobil dört tekerlekten çekiş sistemiyse sunulmayacak.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...