Sony mobil biriminde büyük çöküş

Share

HTC’nin ardından telefon dünyasında büyük çöküşü yaşayan üreticilerin başında Sony geliyor. Mobil bölümü için başta Türkiye olmak üzere birçok ülkedeki ofislerini kapatan Japon teknoloj devi 2019 yılı ikinci çeyrek raporlarını yayınladı.

Nisan – Haziran döneminde yani yılın ikinci çeyreğinde 900 bin telefon sevkiyatı gerçekleştirildiği açıklandı. Bu rakamın son 9 yılın en düşük seviyesi olduğu belirtilirken, bir yıl önce aynı dönemde 2 milyon telefon sevkiyatı yapılmıştı.

Sony 2019 ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı

Tabi, 2014 yılında 10 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirildiğini dikkate alırsak, ciddi bir çöküş yaşanıyor. Düşen satışlar nedeniyle finans departmanı gelir beklentisini yüzde 7 düşürerek, 3.55 milyon dolar seviyesine çekti.

Ancak, bu olumsuz tabloya rağmen işletme gelirinde bir artış yaşanması bekleniyor. Tüm bunların yanı sıra korkunç düşüş dikkate alınarak, 2019 yılı için 5 milyon seviyesinde olan satış beklentisi 4 milyona düşürülmüş durumda.

Sony'de büyük çöküş devam ediyor - 2019 ikinci çeyrek

Sony’de büyük çöküş devam ediyor olmasına rağmen halen şirketin yaptığı açıklamalar umutlarının olduğu yönünde. Kısa süre içerisinde tekrar gelir elde etmeye başlayacağına inanan Sony’nin Xperia 1 modelinden beklentileri yüksek.

Zira, Japon teknoloji devi 2019 yılının ikinci yarısına satış rakamlarında önemli bir artış yaşanacağına inanıyor.

https://shiftdelete.net/sony-de-buyuk-cokus-devam-ediyor

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...