Macaristan GP: Hamilton, Verstappen’i geçerek kazandı!

Share

2019 Formula 1 sezonunun 12. yarışı olan Macaristan GP’yi Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazandı.

Hamilton, üçüncü sıradan başladığı yarışta önce Valtteri Bottas’ı, sonra da Max Verstappen’i geçerek damalı bayrağı ilk sırada gördü.

Mercedes pilotu ilk turda takım arkadaşı Valtteri Bottas’ı geçmeyi başardı ve daha sonra Verstappen’in ardına geldi. Başlangıçta rakibini geçemeyen Hamilton, bitime 20 tur kala fazladan bir pit yaptı ve bitime üç tur kala da Verstappen’i geçerek zafere ulaştı.

Verstappen, ilk turda yerini korumayı başarmasının ardından neredeyse tüm yarış Hamilton’ın baskısı altında mücadele etti. Verstappen hem ilk bölümde hem de ilk pit stopun ardından yerini korumayı başarsa da, son bölümde lastikleri bitti ve Britanyalı pilota geçilip ikinci oldu.

Ferrari pilotları ilk turdan itibaren galibiyet mücadelesinden koptular ve son bölümde podyum için çekiştiler.

Vettel, takım arkadaşı Charlec Leclerc’i bitime iki tur kala geçti ve podyuma çıkmayı başardı. Charles Leclerc ise dördüncü sırada finiş gördü.

McLaren pilotu Carlos Sainz, Bottas’ın pit stop yapması, Pierre Gasly’nin de kötü startıyla beşinciliğe yükseldi. Son bölümde Red Bull pilotunun baskısına rağmen beşinci sırada finiş gören Sainz, yaz arasından önce önemli puanlar kazandı.

Pierre Gasly, altıncı başladığı yarışta altıncı sırada finiş görürken, Alfa Romeo’dan Kimi Raikkonen yine güçlü performansıyla yedinci sırada finiş gördü.

Resim

Bottas, ilk bölümdeki pit stop sonrası sekizinci sırada finiş görürken, hafta sonunun son puanları Lando Norris ve Alexander Albon’a gitti. Norris, yavaş pit stopun ardından vakit kaybetti.

Racing Point sürücüsü Sergio Perez’in 11. olduğu yarışta Nico Hulkenberg 12. ve Kevin Magnussen 13. oldu.

Daniel Ricciardo son sıradan başlayıp 14. olurken, Daniil Kvyat 15., George Russell 16., Lance Stroll 17. ve Antonio Giovinazzi 18. oldu.

Robert Kubica son sırada yer alırken, Romain Grosjean finiş göremedi.

Sezonun bir sonraki yarışı olan Belçika GP, 1 Eylül’de yapılacak.

Resim

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...