Xiaomi, amiral gemilerinden iyi kazanıyor

Share

Xiaomi dün ikinci çeyrek gelir raporlarını detaylı bir şekilde sunmuştu. Ardından şirketin yeni çeyrek planlarıyla alakalı önemli şeyler de paylaşıldı. Paylaşılan bilgilere göre Xiaomi amiral gemisi cihaz segmentini yeni çeyrekte oldukça genişletecek.

Xiaomi amiral gemisi cihaz segmentini genişletecek

Xiaomi dün ikinci çeyrek raporlarıyla birlikte önemli verileri paylaştı. Çinli akıllı telefon üreticisinin en dikkat çekici açıklaması ise daha yüksek fiyatlı telefonlar satması nedeniyle gelirlerinin ikinci çeyrekte yıllık yüzde 15 arttığını bildirmesi oldu.

Pazar araştırması firmalarından biri olan IDC’ye göre, dünya çapındaki akıllı telefon sevkiyatları, yedinci ardışık düşüşünü yaşadı. Bu yeni düşüşle ikinci çeyrekte yıllık bazda yüzde 2.3 düşüş yaşandı.

Başka bir araştırma şirketi Counterpoint’e göre, 400 doların üzerinde bir fiyat etiketine sahip Premium veya amiral gemisi akıllı telefonların küresel gönderimleri, genel akıllı telefon pazarındaki yavaşlamaya göre yüzde 18 artış gösterdi.

Xiaomi ise 240 dolar civarı fiyat etiketine sahip cep telefonlarından elde edilen gelirin toplam akıllı telefon satışlarının 32.3‘ü olduğunu ve diğer satışların tamamının daha yüksek fiyat etiketine sahip Premium modellerden geldiğini açıkladı.

Ayrıca 5G’nin mobil cihaz piyasasında önemli bir patlama sağlayacağını düşünen şirket, amiral gemisi cihazlarına ve orta segment cihazlarına 5G desteği ile de daha büyük satış rakamlarına ulaşmayı planladığını belirtti.

Xiaomi’nin mali sorumlusu olan Shou Zi dün analistlerle yaptığı görüşmede son olarak “Şirketin akıllı telefon tarafında kar marjı, ikinci çeyrekte yüzde 3.3‘e kıyasla ikinci çeyrekte yüzde 8.1‘e yükseldi.” dedi. Ayrıca Amiral gemisi satışlarındaki artıştan dolayı orta ve üst segment cihazlarda daha geniş bir skala yakalamaya çalışacaklarını da vurguladı.

https://shiftdelete.net/xiaomi-yeni-donemde-amiral-gemisi-atagi

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...