Samsung Galaxy A30s tanıtıldı

Share

Bu yıl baştan aşağı yenilenen Galaxy A serisinin, daha gelişmiş “s” versiyonları tanıtılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda Samsung’un Galaxy A10s ve Galaxy A50s’in ardından tanıtımını gerçekleştirdiği bir diğer model Galaxy A30s oldu.

Adından da anlaşılabileceği üzere Galaxy A30’un devamı olan telefonun arka kapağı tasarımı ile dikkat çekerken, dört farklı renk sunuluyor. Galaxy A30 ile kıyaslandığında farkın kamera ve parmak izi okuyucu olduğunu söyleyebiliriz.

Samsung Galaxy A30s özellikleri

Samsung Galaxy A30s özellikleri

Cihazın arka tarafında 25 Megapiksel çözünürlüğünde f/1.7 diyaframa sahip ana kamera yer alıyor. Bu kameraya 8 Megapiksel çözünürlüğünde ultra geniş açılı kamera ve 5 Megapiksel çözünürlüğünde derinlik algılama sensörü eşlik ediyor.

Kıyaslamak gerekirse: Galaxy A30’da ise 16 Megapiksel çözünürlüğünde bir arka kamera yer alıyor. Cihazın ön kamerasında ise herhangi bir değişiklik yok, 16 Megapiksel çözünürlüğünde f/2.0 diyaframa sahip bir kamera yer alıyor.

Bir diğer değişiklik ise parmak izi okuyucu oldu. Galaxy A30 modelinin arka tarafında fiziksel bir parmak izi okuyucu yer alırken, Galaxy A30s modelinde ekrandan parmak izi okuyucuya geçiş yapıldı. Infinity-V tasarımı üzerine inşa edilen 6.4 inç büyüklüğündeki ekran, 720×1560 piksel çözünürlük sunuyor.

Bu bir dezavantaj, zira Galaxy A30’un ekranı Full HD çözünürlük sunuyor. 3 GB ve 4 GB RAM seçenekleri ile gelen telefon, gücünü 14 nm fabrikasyon süreci ile üretilen ve 1.8 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli Exynos 7904‘den alıyor.

4000 mAh kapasiteli bataryası, 15W hızlı şarj desteğine sahip olan Galaxy A30s özellikleri ile bunlar ile sınırlı. Telefonun çıkış tarihi ve fiyatı henüz bilinmezliğini koruyor.

https://shiftdelete.net/samsung-galaxy-a30s-ozellikleri-ve-fiyati

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...