Galaxy Fold yeniden ön siparişe açıldı

Share

Samsung‘un uzun süredir beklenen katlanabilir akıllı telefonu Galaxy Fold geçtiğimiz aylarda tanıtılmıştı. Fakat yaşanan kronik sorunlardan dolayı cihaz piyasaya sürülemedi. Galaxy Fold 2 sızıntılarının çıktığı şu sıralarda, Galaxy Fold ön sipariş için hazır.

Galaxy Fold ön sipariş için hazır durumda

Samsung geçtiğimiz Nisan ayında yeni katlanabilir telefonunu kullanıcılara sunmuştu. Biz de Fold’un ön inceleme videosunu sizlerle paylaşmıştı. Piyasaya sürülmeden önce yaşanan bazı sorunlardan dolayı yeni cihazın piyasaya sürülme tarihi ileriye atıldı.

Uzun bir süredir bu konuda net bir açıklama yapılmazken birçok kullanıcı da halen beklemeye devam ediyordu. Fakat Galaxy Fold piyasaya sürülmek için hazır gibi duruyor. Uzun bir duraksama sonrasında Samsung’un Çin’deki resmi web sitesinde Galaxy Fold ön sipariş için açıldı.

Resmi olarak net bir tarih bulunmasa da Çin’deki ön siparişin ardından yavaş yavaş küresel çapta da ön siparişlerin açılması bekleniyor. Eylül ayında tamamen piyasaya sürülmesi beklenen cihaz için ülkemizde ne zaman satın alınabilir hale geleceği konusunda net bir bilgi yok.

Samsung, katlanabilir telefounun tasarımında cihazın ilk sürümündeki gibi zarar görmesini önlemek için çeşitli değişiklikler yaptı. Samsung, yeni tasarımı doğrulamak için birçok zorlu test gerçekleştirdiğini iddia etti. Fakat hem tarihlerin sürekli ertelenmesi hem de yaşanan kronik sorunlar kullanıcı tarafında da negatif bir etki yarattı.

Galaxy Fold güçlendirmeleri

Galaxy Fold ön sipariş için hazır durumda! - ShiftDelete.Net (1)

Infinity Flex Display’in üst koruyucu katmanını, ekran yapısının ayrılmaz bir parçası olduğunu ve kaldırılmaması gerektiğini açıkça belirtmek için çerçevenin dışına uzattı. Bazı metal katmanlar ek bir koruma için Infinity Flex Display’in altına dahil edildi.

Cihazın eski tasarımı korunarak cihazı dış parçacıklardan daha iyi korumak için ek takviyeler yapıldı. Samsung, cihazın daha da güçlü olması için üst ve alt menteşe alanını da güçlendirdi. Menteşe ile Galaxy katmanının gövdesi arasındaki boşluklar azaltıldı. Hatta bazı sızıntılara göre, kıvrımın üstte ve altta göze çarpan boşluklar içerdiği ve bunun ekranın altındaki döküntülere duyarlı olduğu keşfedildi.

https://shiftdelete.net/galaxy-fold-on-siparis-icin-hazir-durumda

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...