Netflix, 5 milyarıncı diskini teslim etti

Share

Pek yakında 22. yılını kutlayacak olan Netflix, kurulduğu günden beri disk dağıtımı alanındaki çalışmalarına devam ediyor. Dijital ortamlardan gerçek zamanlı veri akışı sağlayan platform, ulaşılması büyük özveri isteyen bir başarının altına imza attı.

Dizi ve film dünyasının en önemli aktörlerinin başında gelen Netflix, 22 yıl boyunca çalıştı ve son olarak Rocketman isimli filmin fiziksel diskini bir müşteriye sevk etti. Firma, bu sayede 5 milyarıncı diskini dağıtmış oldu.

CD ve DVD satışlarının düşüşte olduğu algısını taşıyanları şaşırtan Netflix’in 2011 yılında 14 milyon abonesi disk kullanıyordu. Bu sayı, bu yılın ikinci çeyreğinde 2.4 milyona düştü. Buna ek olarak, günümüz itibari ile, platformun toplam 151 milyon müşterisi var.

netflix başarı hikayesi

O anın bir videosunu paylaşan marka, başarısına ilişkin şöyle bir açıklamada bulundu:

“5 milyarıncı sevkiyat… 21 yıldır DVD Netflix için bizimle olan harika üyelerimize canı gönülden teşekkürler. Teslim edilen 5 milyar disk, büyük bir kilometre taşıdır ve hepsini muhteşem üyelerimiz ile ekip üyelerimize borçluyuz.”

https://shiftdelete.net/netflix-basari-hikayesi-anilarina-yenisini-ekledi

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...