Bir Suudi ‘kazayla’ 300 milyon dolarlık uçak satın aldı

Share

Suudi Arabistan’daki bir baba, oğluna uçağın küçük ölçekli modellerini aradıktan sonra yanlışlıkla iki Airbus A350-1000s satın aldığında çocuklarına doğum günü hediyesi alan anne babaların standartlarını belirledi.

İsmi paylaşılmayan ve krallığın enerji sektöründe yatırımcı olan Suudi adam, büyük bir havacılık hayranı olan oğlu için uçağın küçük modellerini bir doğum günü hediyesi olarak arıyordu. Model uçakları elde etmek için dünyanın en büyük ikinci havacılık şirketi Airbus’ı aradığı halde, İngilizce dilinde sözlü açıklık olmayışı onunla şirket arasındaki iletişimi zorlaştırdı. Suudi, “İç ve dış hakkında pek çok soru sordular, sadece çok hassas ölçek modelleri yaptıklarını düşündüm” dedi.

Suudi vatandaş, 365 milyon dolar civarında bir fiyat teklif edildiğinde, “para birimi dönüşümlerinde kayboldum, biraz pahalı ama yine de makul olduğunu düşündüm” diyerek fiyatı caydırıcı bulmadı.

Birkaç ay sonra Airbus onu uçakların teslim edilmeye hazır olduğunu bildirmek için aradığında, olayın ciddeyeti sonunda ortaya çıktı. “Bana kimin uçacağını sordular, bunun bir şaka olduğunu düşündüm.” ifadelerini kullanan Suudi yatırımcı sonunda uçaklardan birini tutmaya ve kuzenine hediye olarak vermeye karar verdi. Diğer uçak ise Airbus’ta kaldı.

Middle East Monitor

Sinem Bekler

Çeşitli gazetelerde muhabir olarak çalışan Sinem, yayıncılığın geleceğini online medyada görmesiyle son dönemdeki çalışmalarını bu yöne kaydırmaktan bir an bile kuşku duymadı. İşletme Bölümü mezunu olan Sinem, kültür sanat dünyasıyla da yakından ilgileniyor ve kendini tam bir başak kadını olarak nitelendiriyor.

You may also like...