Volvo Polestar 1, üretime girdi

Share

Polestar, Çin’in Chengdu kentindeki yeni tesisinde hibrit Polestar 1 modelinin üretimine başlandığını açıkladı. 600 beygir güce sahip otomobilin ilk teslimatlarının bu yılın sonunda yapılması planlanıyor. Yani araç yakında yollarda boy göstermeye başlayacak.

Polestar 1, Volvo’nun elektrikli araç markası Polestar’ın ilk elektrikli modeli konumunda. Gelecek yıl Polestar 2 adlı elektrikli sedanın Volvo’nun Çin’deki Luqiao fabrikasında üretime girmesi planlanıyor. Ardından 2022’ye kadar üretim bandına çıkması beklenen Polestar 3 elektrikli SUV modeli gelecek.

Fiyatı 155 bin dolardan başlıyor

Polestar 1 sonunda üretime girdi

İki elektrik motoru ve bir 2.0 litrelik benzinli motoru olan Polestar 1 toplamda 600 beygir güç ve 1.000 Nm torka ulaşabiliyor. Otomobilin elektrikli menzili ise 150 kilometre olarak açıklandı. Şirket yılda sadece 500 adet Polestar 1 üretmeyi planlıyor. Fiyat etiketinin ise 155 bin dolardan başladığını belirtelim.

https://www.donanimhaber.com/Polestar-1-sonunda-uretime-girdi--113700

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...