YouTube’tan çocuklara özel ‘YouTube Kids’ geliyor

Share

YouTube çocuklara özel web sitesi için kolları sıvadı. Şirket tarafından yapılan resmi açıklamaya göre YouTube Kids ile çocuklar kendilerine özel web sitesinde vakit geçirebilecek. Bu arada YouTube’un çocuklara özel mobil uygulamasının olduğunu belirtelim.

YouTube çocuklara özel web sitesi YouTube Kids için çalışıyor

Video izleme platformu YouTube’un hali hazırda Kids app isminde çocuklara özel bir mobil uygulaması bulunuyor. Ayrıca web sitesi ile birlikte çocuklar masaüstünde de kendilerine özel bu dijital dünyada vakit geçirebilecek. Yapılan açıklamaya göre, site farklı yaşlara göre kategorilere ayrılacak. Buradaki temel amaç, 4 yaşındaki bir çocuğa uygun olan içeriğin 10 yaşındaki bir çocuk için ilgi çekici olmaması nedeniyle onun sıkılmasını engellemek. YouTube Kids web sitesi çocukların kendileri için doğru içeriği seçmesi konusunda yardımcı olacak.

Web sitesinin yaş aralıklarına baktığımızda 4 yaş ve altı, 5-7 yaş ve 8-12 yaş kategorilerini görüyoruz. Seçilen yaş aralığına göre içerikler sıralanacak. Ayrıca sınırlandırılacak.

YouTube‘un ana platformunda da yaş kategorilerine uygun olmayan içerikler için çalışmalar yaptığı biliniyor. Ancak, manuel olarak incelenmediği sürece bunları tamamen ortadan kaldırmak çok mümkün değil. Bunun için kullanıcılardan destek isteyen YouTube, uygun olmadığını düşündüğünüz içerikleri kendisiyle paylaşmanızı istiyor.

Son zamanlarda YouTube‘un şiddet içeren ya da yanıltıcı içerikler nedeniyle eleştirildiğini belirtelim.

https://shiftdelete.net/youtube-yeni-web-sitesini-duyurdu

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...