Belçika GP: Leclerc kariyerinin ilk galibiyetini aldı

Share

2019 Formula 1 sezonunun 13. yarışı olan Belçika Grand Prix’sini Ferrari sürücüsü Charles Leclerc kazandı.
Leclerc, pole pozisyonundan başladığı yarışı pitlerde takım arkadaşının gerisine düşmesine rağmen kazanmayı başararak Formula 1 kariyerindeki ilk galibiyeti almayı başardı.

Lewis Hamilton, startta Sebastian Vettel’i geride bırakmasına rağmen Max Verstappen’in kazası nedeniyle çıkan güvenlik aracından sonra rakibine tekrar geçildi. Ancak İngiliz sürücü, Vettel’in erken pitinden de faydalanarak rakibini geride bıraktı. Mercedes sürücüsü son turlarda Leclerc’e yaklaşsa da geçmeyi başaramadı ve ikinci olarak şampiyona için iyi puanlar topladı.

Vettel’in ikinci kez pite gelmesiyle bir sıra yükselen Valtteri Bottas ise podyumu tamamlayan isim oldu.

Vettel ancak dördüncü olabilirken, en hızlı turu kaydetmeyi de başardı.

Yarışa gerilerden başlayan Alexander Albon, Red Bull ile çıktığı ilk yarışta iyi bir yükseliş gerçekleştirerek 5. olmayı başardı.

Racing Point sürücüsü Sergio Perez 6. olarak takımına iyi puanlar getirirken, Daniil Kvyat 7., Nico Hulkenberg 8. oldu.

Toro Rosso’ya döndükten sonraki ilk yarışında iyi bir performans gösteren Pierre Gasly 9., Lance Stroll 10. oldu.

Startta Max Verstappen ile Kimi Raikkonen’in yaşadığı temastan büyük bir avantaj sağlayan McLaren sürücüsü Lando Norris, kariyerinin en iyi sonucunu alarak beşinci olmaya giderken son turda aracındaki sorun yüzünden start düzlüğünde durmak zorunda kaldı ve son turu tamamlayamamasına rağmen klasmanda 11. sırada yer aldı.

Yarış boyunca savunma yapmak zorunda kalan Haas’ta Kevin Magnussen 12., Romain Grosjean 13. sırada yarışı tamamladı.

İlk turdaki kargaşada aracı hasar alan ve ilk turda pite gelen Daniel Ricciardo son turlarda sürekli pozisyon kaybederek 14. olabilirken, Williams sürücüsü George Russell 15. sırada yer aldı.

Yarışın startında Max Verstappen ile temas yaşayan ve aracı havaya fırlayan Kimi Raikkonen 3 kez pite geldiği yarışı 16. sırada tamamlayabilirken, Robert Kubica 17. oldu.

Sondan ikinci turda puan barajındayken Pouhon’da spin atıp bariyerlere çarpan Antonio Giovinazzi, ilk turda aracında sorun çıkan Carlos Sainz ve Raikkonen ile çarpıştıktan sonra Raidillon’da bariyerlere çarpan Verstappen yarışı tamamlayamayan isimler oldular.

Resim

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...