Lisans için RTÜK’e başvurmayan Netflix Türkiye’den çekiliyor mu?

Share

Türkiye’den çekileceği konuşulan Netflix, öğleden sonra ABD ile eş zamanlı bir şekilde açıklama yapacağını duyurdu.

Online dizi ve film izleme platformu Netflix’in RTÜK’e lisans başvurusu yapmadığı açıklandı. Türkiye’den çekileceği konuşulan Netflix, öğleden sonra bir açıklama yapacağını duyurdu. RTÜK üyesi İlhan Taşçı, lisans almak için Üst Kurul’a başvuran kurumların sayısının 590 olduğunu söyledi. Bilişim avukatı Prof. Dr. Yaman Akdeniz ise bir tweet atarak, Netflix’in lisans almak için RTÜK’e başvurmadığını aktardı.

Sözcü Gazetesi’nin Netflix’in kurumsal iletişimini araması üzerine Türkiye’den çekileceklerine dair iddialarla cevap vermeyen yetkililer, Netflix’in halka açık bir şirket olduğunu, ABD’de de konuyla ilgili bilgilendirme yapılması için öğleden sonra eş zamanlı bir açıklama yayınlayacaklarını açıkladı.

Sözcü

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...