2020 Japonya Olimpiyatları’nda yapay zeka kullanılacak

Share

Geçtiğimiz aylarda maskot tanıtımı yapılan 2020 Tokyo Olimpiyatları için yapay zeka tabanlı yüz tanıma sistemi kullanılacağı duyuruldu. Intel ve NEC ile ortak bir platform kurularak yapılacak bu sistem ile sponsorların, sporcuların ve tüm görevlilerin yüzleri sisteme eklenecek. Bu sayede olası kural ihlallerinin de önüne geçileceğini belirten yetkililer daha iyi bir yarış deneyimi yaşanılacağını aktardı.

2020 Tokyo Olimpiyatları için yapay zeka kullanılacak!

Bu organizasyonda basın mensubu, sporcu, görevli veya gönüllü iseniz size yüz tanıma sistemi ile yardımcı olacaklarını belirten yetkililer bu sistemi Japonya’nın dev elektronik markası NEC ve dünyadaki en iyi işlemci üreticilerinden olan Intel ile yapacaklarını açıkladı. Bu sistem sayesinde gideceğiniz yere yapay zeka ile daha hızlı ve güvenli şekilde ulaşabileceksiniz. Ayrıca bu sistem kandırılmaların da önüne geçecek gibi duruyor.

Intel’in olimpiyatlardan sorumlu ismi Ricardo Echevarria bu sistem ile birlikte 300.000’den fazla insanın sorunsuz bir şekilde doğrulamadan geçebileceğini söyledi. Fotoğrafların kimliklerden alınacağını belirten yetkili bu konuda detaylı bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti.

Yüz tanıma, yapay sinir ağları üzerinden sophisticated pattern-matching yöntemi ile yapılacak. Intel kişisel verilerin korunması ve mahremiyet konusunda yorum yapmaktan kaçındı. Ayrıca NEC bu konuda 2020 Tokyo Olimpiyatları’nın organizatörleri tarafından açıklama yapılması gerektiğini belirtti ancak organizatörler bu konuda sorulan sorulara herhangi bir cevap vermedi.

NEC 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda kullanılacak yapay zeka temelli yüz tanıma sisteminin tesislerin çevresine kurulacağını ve bu sayede görevlilerin daha hızlı kimlik kontrolünden geçebileceğini belirtti.

Intel ve NEC yüz tanıma sisteminin eski yöntemleri tamamen ortadan kaldırmayacağını belirtti. Görevlilerde her zamanki gibi yaka kartlarının bulunacağını belirten şirketler, herhangi bir şekilde yaka kartlarının kaybolması durumunda görevlinin sistemden geçebilmesini sağlayacaklarını söyledi. Ayrıca çalınan yaka kartları başkalarının giriş yapamamalarını sağlamak amacı ile yapay zeka kullanacaklarının da altını çizen Intel ve NEC bu konuda yeterli önlemleri aldıklarını açıkladı. Intel yüz tanıma sistemi haricinde oyuncuların hareketlerini 3DAT (3D Athlete Tracking) sistemi ile anlık olarak tekrar oynatabilme özelliğine sahip bir sistem gelişiminde de katkıda bulundu.

https://shiftdelete.net/dunyada-ilk-yapay-zeka-olimpiyatlarda-kullanilacak

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...