Fareler saklambaç oyununu çok seviyor, yakalanınca kıkırdıyorlar

Share

Bir grup Alman nörolog, farelerin bir yerde saklanırken insanların onları bulmasında keyif aldığına dair bulgulara ulaştı.

Fareler ve küçük kutularla dolu bir odada haftalarca gözlem yapan nörologlar, kemirgenlerin “saklambaç oynamakta oldukça başarılı olduğunu” belirtti.

AFP’nin aktardığına göre nörologlar araştırmaları sırasında farelerin insanlar tarafından bulunduklarında “sevinçli” bir şekilde atladığını gözlemledi ve ultrasonik kayıtlarda kemirgenlerin kıkırdadığı duydu. Bilim insanlarının daha önce yaptığı araştırmaların sonuçlarına göre bu bulguların farelerin yaptıkları şeyden keyif aldığını gösteriyor.

Nörologlar kısa süre sonra insanların bir kutunun arkasına saklandığında farelerin koşarak saklandığını bildirdi.

‘Journal Science’da yayımlanan makalenin yazarlarından Konstantin Hartmann, “Yıllarca fareler ile çalışınca bunların ne kadar zeki ve sosyal hayvanlar olduğunu fark ediyorsunuz” dedi.

T24

Sinem Bekler

Çeşitli gazetelerde muhabir olarak çalışan Sinem, yayıncılığın geleceğini online medyada görmesiyle son dönemdeki çalışmalarını bu yöne kaydırmaktan bir an bile kuşku duymadı. İşletme Bölümü mezunu olan Sinem, kültür sanat dünyasıyla da yakından ilgileniyor ve kendini tam bir başak kadını olarak nitelendiriyor.

You may also like...