Bir Deniz Masali – Nuray Ertigrak

Share

Masalların eşsiz dünyasında yolculuk yapmaya hazır mısınız? Masalların o eşsiz büyüsü ile okuyacağınız kitaplardan Bir Deniz Masalı. Masalların öğretici yanı ile çocuklarınıza okutacağınız bir kitap bence. Ayrıca masal okumayı seven yetişkinlerin de okumak isteyeceği bir kitap.

Sevginin buram buram hissedildiği masallardan oluşuyor kitap. Hayatın zorluklarından biraz da olsun nefes alarak masallarda yaratılan dünyaya gitmek yüzünüzde tebessüm oluşturacak.

Kitabın içinde yazarın kendisinin çizdiği resimler de bulunuyor. Bu resimler masallarla bir bütünlük oluşturarak sayfalara konmuş. Bu konuş ile sizleri davet ediyor masallarına. O masallarla iyiliği öğreniyorsunuz. Belki de hayatın anlamına doğru bir yolculuğa çıkıyorsunuz.

Kitabın içinde birbirinden güzel sekiz masal bulunuyor. Her masalda ayrı bir dünyaya yolculuk yapıyorsunuz. Bana göre çocukların seveceği bir kitap, hem öğretici hem de çocuklarınızın güzel vakit geçirmesini sağlayacak.

Gelelim sekiz masalın konusuna:

Birinci masal Bir Deniz Masalı. Geçimini denize açılıp ıssız adalardan istiridye çıkararak sağlayan bir adam varmış. İstiridyelerin içindeki incileri çıkarıp bir adada saklarmış. Bu incileri saklamaya adaya gittiğinde onu bekleyen sürpriz ile şaşkına dönmüş. Çünkü korsanlar adaya doğru gelip onu ve saklayamadığı incileri esir almışlar. Sakladığı incilerin yerini bilen tek kişi de yaşlı bilge kaplumbağaymış. Peki daha sonra neler olacak?

İkinci masal Şaşkın Leylek Yavrusu. Şehrin bacalarında uzaklardan gelen leylekler ve aileleri yaşarmış. Bu yavrulardan biri de küçük Lilo’ymuş. Lilo’nun en yakın arkadaşı ise kırlangıç ailesinin yavrusu Pepi’ymiş. Onların yaşadıklarını okuyoruz. Sevginin önemini dış görünüşün önemsiz olduğunu bu sıcacık masalla bir kere daha okuyucuya sunmuş yazar.

Üçüncü masal İyi Kalpli Kaya Parçası. Küçük köyde herkes mutlu mesut yaşarmış. Yukardaki ağaçların arasında yer yer kayalar varmış. Onlardan birisi yabancıların yüreğini ağzına getirirmiş çünkü aşağıdan bakınca köyün üstüne yuvarlanacak gibi görünüyormuş. Bir gün köyen yeni yol yapımı için gelenler olmuş. Peki daha sonra neler olacak?

Dördüncü masal İki Arkadaş. Aynı evde yaşayan iki arkadaş varmış. Birisi zamanının kıymetini bilerek geçirirken diğeri de tembel biriymiş. Bir gün birbirlerini anlamak için diğerinin yaptıklarını yapmaya alışıp alışamadıklarını test etmek isterler. Peki bu serüven sonucu neler olacak?

“Sonunda okumaya kendisini öyle bir kaptırmış ki yemek molalarında bile yemeğini çarçabuk yiyip kitap okumaya devam etmek ister olmuş. Çünkü her kitapta ayrı bir dünya varmış ve okudukça zamanın nasıl da yararlı geçmekte olduğunu fark ediyormuş.”

Beşinci masal Kral İle Kar Tanesi. Ülkenin başında kral ve kralın süt beyazı bir kedisi varmış. Kedinin ismi Kar Tanesi’ymiş. Kral bütün kararlarını kedinin kuyruğuna göre alıyormuş. peki bu durum başına neler getirecek?

Altıncı masal Ormandaki Adam. Pırıl pırıl bir ormana bir adam gelmiş. Ancak ormanın her yerine çöp atarak o güzelim ormanı mahvetmiş. Bunun farkına vardığında ne yapacak?

Yedinci masal Bongo’nun Okulu. Bongo’nun okulu köylerinden bir saat uzaklıktaymış. Bongo’nun en iyi dostu da bir filmiş. onu sırtında taşıyıp okula götürüp bütün gün onu beklermiş. Beklerken de annesini özlermiş. Peki sonra ne olacak?

Sekizinci masal Tavşan Pompi’nin Ziyareti. Annesi ve üç kardeşi ile mutlu mesut yaşayan Pompi’nin evlerine bir gün teyzeleri gelmiş. Teyzelerinin önerdiği fikir ilk başta hoşlarına gitse de daha sonra bu karardan pişman olmuşlar. Peki bu karar neydi?

Severek okuyacağınızı düşündüğüm biribirinden güzel sekiz masal. Mutlaka çocuklarınıza okutun ve eğer masal okumayı seviyorsanız kendiniz de okuyun.

Fulden Ufacık

İstanbul Üniversitesi’nde işletme eğitimi gören Fulden, okuduğu kitaplar ile kitap sevgisi aşılamayı amaçlıyor. Onun istediği hayatınızdaki dertlerden beş dakika bile olsa uzaklaşıp başka dünyalara yelken açmanızı sağlamak.

You may also like...