Çikolatalı çatlak kurabiye

Share

Afiyet olsun…

Malzemeler:
Gerekli malzemeler
220 gr bitter çikolata
150 gr un
60 gr kakao
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
113 gr yumuşatılmış tereyağı
265 gr esmer şeker
2 yumurta
1 paket vanilya
75 ml süt
Üzeri için
Pudra şeker

Hazırlanışı:
Çikolatayı küçük parçalara ayırıp bir kaseye alın. Kaynar su dolu bir tencerenin üzerine yerleştirerek eriyinceye kadar bekleyin. Soğumaya bırakın. Kakao, un, kabartma tozu ve tuzu bir kaseye eleyerek harmanlayın. Geniş bir kasede tereyağı ile esmer şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtalarla vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.

Eritilmiş çikolatayı ilave edip karıştırın. Unlu karışımı ve sütü ekleyip yoğurun. Hamuru 4 parçaya ayırın. Streç folyoya sarın ve 2 saat buzdolabında bekletin. Her bir parçayı uzun rulolar haline getirin (2.5 cm kalınlığında, 40 cm uzunluğunda). Ruloları tepsiye dizip buzdolabında 30 dakika soğutun.

1 cm aralıklarla kesip elinizde yuvarlayın ve pudra şekere bulayın. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla dizin ve 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Servis yapın.

Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...