Eminem Spotify’a dava açtı

Share

ABD’li ünlü rapçi Eminem şarkılarını yanlış lisansladığı gerekçesiyle Spotify’a dava açtı. Ünlü yıldız 36 milyon dolar (210 milyon TL) tazminat talep ediyor.

Rap müziğin efsane isimlerinden Eminem, şarkılarını yanlış lisansladığı gerekçesi ile dünyanın en büyük online müzik dinleme platformu olan Spotify’dan davacı oldu. Eminem’in albümlerini yayınlayan plak şirketi Eight Mile Style, Spotify’ın Eminem’in şarkılarını yanlış lisansladığını öne sürdü ve 36 milyon dolar (210 milyon TL) talep etti.

Plak şirket ile Eminem, 243 şarkının yanlış lisanslandığını ve “sahibi bilinmeyen” kategorisinde yer aldığını iddia etti. Eminem ayrıca bu şarkıların dinlenmesinden para kazanamadığını, telif ücreti alamadığını da öne sürdü. Geçtiğimiz yıllarda ise Eminem, Yeni Zelanda’da Ulusal Partiye açtığı telif hakkı davasından 412 bin dolar tazminat almıştı.

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...