Xiaomi, 108 MP kamera ile çekilen fotoğrafları yayınladı

Share

Xiaomi ve Samsung bu yılın başlarında akıllı telefonlarda kullanılacak 108 Megapiksellik sensörler için bir araya geldiğini açıklamıştı. Şimdi bu açıklamalar somut hale geliyor. Tahminlere göre, Xiaomi Mi Max Alpha bu sensör ile donatılacak. Son olarak, 108 Megapiksel kamera ile çekilen fotoğraflar yayınlandı.

108 Megapiksel kamera ile çekilen fotoğraflar

Xiaomi, Weibo’da yaptığı paylaşımda “100MP dönemi” açıklaması ile dikkatleri üzerine çekti. 12032 x 9024 piksel çözünürlüğünde fotoğraflar çeken bu sensör ortaya nasıl işler çıkarıyor? Bu sorunun cevabını hemen yukarıdaki fotoğraflarda bulabilirsiniz.

Detayların net bir şekilde görüldüğü fotoğraflara dikkatlice bakıldığında aydınlatmanın fazla olduğu görülüyor. Bu da fotoğrafların gerçek koşullarda çekilmediğini doğruluyor. Kısa süre içinde gerçek koşullara ait fotoğrafların da yayınlanacağı tahmin ediliyor.

Xiaomi, Mi 9 Pro 5G ve Mi Mix Alpha akıllı telefonlarını 24 Eylül günü tanıtacak. Mi 9 Pro 5G modelinde 48 Megapiksel çözünürlüğünde ana kameraya telefoto lens ve ultra geniş açılı sensör eşlik edecek. Mi Mix Alpha‘da ise 108 Megapiksel ana kamera beklentisi var. Tabii bu kamera yalnızca bu modelde kullanılmayacak. Xiaomi ilerleyen zamanda bu sensörü akıllı telefonlarına entegre edecek.

https://shiftdelete.net/108-mp-kamera-ile-cekilen-fotograflar-yayinlandi

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...