Yeni Volkswagen Passat Türkiye’de

Share

İlk kez 1973 yılında yollara inen Volkswagen Passat, en yeni haliyle showroomlardaki yerini aldı. Yeni dış tasarımı, konfor ve güvenlik sistemleri ile dikkat çeken yeni Volkswagen Passat motor seçenekleri neler?

Yeni Volkswagen Passat Türkiye yollarına indi

Yeni teknolojilerle donatılan yeni Passat e 0-210 km/s hızları arasında yarı otonom sürüş imkânı sağlayan Yarı Otonom Sürüş Asistanı “Travel Assist” ve “Kapasitif Direksiyona” sahip ilk Volkswagen modeli olma özelliğine sahip. Tasarım detaylarına baktığımızda LED farların dış tasarımda öne çıktığı otomobilin kabininde ise 8 inçlik renkli dokunmatik bilgi-eğlence ekranı dikkat çekiyor.

Üç farklı donanım seviyeyi ile Türk tüketicilere sunulan otomobilin donanım seviyeleri Impression, Business ve Elegance olarak sıralanıyor.

Impression ve Business donanım seviyelerinde LED ön farlar ve LED gündüz sürüş farları standart olarak sunuluyor. En üst donanım seviyesinde ise “I.Q. Light” teknolojisine sahip LED matrix ön farlar kullanılıyor. Yine en üst donanım seviyesi olan Elangance‘da kolay açılır bagaj kapağı teknolojisi de bulunuyor. Business ve Elegance donanım seviyelerinde yer alan sis farları da artık LED teknolojisine sahip. Elegance donanım seviyesinde standart sunulan yeni tasarıma sahip LED “High” stop lambaları dinamik sinyal özelliğini de içeriyor.

Dış tasarımında LED farlara, LED gündüz farları, LED sis farları ve LED stop lambaları da eşlik ediyor. 18 inçlik jantlarla sunulan otomobilde alüminyum jant alternatifi de bulunuyor.

Kabine girdiğimizde orta konsolun üstündeki aydınlatmalı Passat logosu dikkat çekiyor. Koltuk kumaşı tasarımı, ön panel ve kapılarda kullanılan dekor elemanları da yenilenen diğer özellikler arasında yer alıyor. Vites topuzunun ön kısmında, akıllı telefonlar için isteğe bağlı kablosuz şarj özelliği, geniş bir saklama gözü ve USB girişi bulunuyor. İsteğe bağlı olarak sunulan ambiyans aydınlatma artık 30 farklı renk üzerinden seçim imkânı sunuyor.

11,7 inçlik dijital gösterge paneline sahip otomobilde 8 inçlik bilgi-eğlence ekranı görev alıyor. Passat’ın fren performansı, elektromekanik fren takviyesi ile ciddi oranda iyileştirilmiş. Sistem tüm Yeni Passat donanım seviyelerinde standart olarak sunuluyor. Bu sayede konfor ve güvenlik konularında ciddi bir gelişme kaydedilmiş. Elektromekanik fren takviyesi Passat’ın frenlerinin daha da hızlı bir şekilde yanıt vermesini sağlıyor.

Yeni Volkswagen Passat motor seçenekleri

Yeni Volkswagen Passat motor seçenekleri ile de dikkat çekiyor. Üç farklı donanım seviyesinde de alınabilen DSG otomatik şanzımana 1,5 lt TSI ACT 150 PS benzinli motor eşlik ediyor. Aynı şekilde 1.6 lt TDI 120 PS motor da dizel tarafta karşımıza çıkıyor.

Yeni Passat ayrıca, Business ve Elegance donanımlarıyla alınabilen 2.0 lt TDI 150 PS ve sadece Elegance donanımla sunulan 2 lt TDI SCR 240 PS 4Motion seçeneğine de sahip.

Volkswagen Passat fiyatı

Yeni Passat‘ın showroomlardaki yerini almasının ardından Volkswagen Passat fiyat aralığı da ortaya çıktı. Impression donanım paketi için 233.500 TL’lik fiyat etiketinin belirlendiği otomobilde, Business donanım seviyesi için 263.200 TL’yi, Elegance donanım seviyesi için ise 303.900 TL’yi gözden çıkarmak gerekiyor.

https://shiftdelete.net/yeni-volkswagen-passat-turkiye

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...