Samsung’tan görüntü kalitesini değiştirecek kamera sensörü

Share

Görüntü kalitesine ve görselliğe son derece önem veren Samsung, 108 Megapiksel kamera sensörü projesi üzerinde çalışmaya devam ediyor. Aylardır üzerinde çalışılan kamera sensörü meselesi, teknoloji firmasının bir ilke imza atmasını sağladı.

İnternet sitesi aracılığı ile bir duyuru yapan Samsung, ISOCELL Slim GH1 isimli bir kamera sensörü ürettiğini açıkladı. Buna ek olarak ISOCELL Plus teknolojisini kullanan cihazın 43.7 Megapiksel (7,968×5,480) olduğu ifade edildi.

Samsung cephesinden gelen bir başka bilgi ise yeni teknolojinin amacı ile alakalı. Bu sensörün özçekim (selfie) kameralarına uygun olarak üretildiğini belirten yetkililer, ISOCELL Slim GH1 altyapılı bir cihazın düşük ışık koşullarında 10.9 Megapiksel kalitesinde bir görüntü üretmesini bekliyor.

Bahse konu olan 10.9 Megapiksellik görüntü, 1.4 mikrometre piksel seviyesi eşliğinde ışığa duyarlılık gösterecek. Bunun dışında Samsung, ISOCELL Slim GH1 sensörünün üretimine bu yılın son günlerinde başlanacağını ilan etti.

Buradan hareketle yeni ekipmanın akıllı telefonlara geliş tarihi, muhtemelen, 2020 olacak. Daha önce 48 Megapiksel ve 64 Megapiksel sensörler adına 0.8 mikrometre pikseller içeren yapılar üreten Samsung, dünyanın ilk 0.7 mikrometre piksel tabanlı görüntü algılayıcısını sahaya sürdü.

Yeni ultra yüksek çözünürlüklü görüntü sensörü, ince ve tam ekranlı cihazlar için en uygun çözümü sağlamayı amaçlıyor. Elektronik görüntü sabitleme özelliği ile donatılan GH1, yüksek performanslı bir faz algılama sistemi sayesinde otomatik odaklama teknolojisinin doğru ve hızlı bir şekilde çalışmasını sağlayacak.

https://shiftdelete.net/samsung-kamera-kalitesinde-bir-ilke-imza-atti

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...