Yüzde 180 ekran kasa oranıyla karşınızda Xiaomi Mi Mix Alpha!

Share

Düzenlediği etkinlikle birlikte Xiaomi birçok yeni ürününü duyurdu. Bunlardan biri olan Xiaomi Mi Mix Alpha‘nın da duyurusu bu etkinlikte gerçekleştirildi. Özellikle kamera özellikleriyle dikkat çeken Mi Mix Alpha, tasarımı ile de dikkat çekmeyi başarıyor. İşte Xiaomi Mi Alpha özellikleri ve fiyatı!

Telefonun tasarım olarak diğer Xiaomi modellerine göre oldukça farklı bir tasarıma sahip olduğunu görüyoruz. Neredeyse tamamen ekrandan oluşan telefon, bu sayede bizlere yüzde 180 civarında bir ekran/kasa oranı sunuyor. Daha önce hiçbir akıllı telefon modelinde görmediğimiz ekran, akıllı telefon konusunda fark yaratmayı başarıyor.

360 derece yapıda ekrana sahip olan telefonun çerçevesinde de herhangi bir tuşa yer verilmiyor. Ekranın kenarlarında da dokunmatik ekran bulunuyor. Telefonun alt çerçevesinin boyutu ise 2.16 mm şeklinde.

xiaomi mi mix alpha özellikleri

Xiaomi Mi Mix Alpha, şu anda Qualcomm’un en güçlü işlemcilerinden biri olan Snapdragon 855+‘dan güç alıyor. Bu işlemciye RAM ve depolama alanı tarafından ise 12 GB RAM ve 512 GB depolama alanı eşlik ediyor.

xiaomi mi mix alpha özellikleri

Kamera tarafına baktığımızda ise telefon bu konuda da başarılı performans sergilemeyi başarıyor. Arkada 3 kamerası bulunan telefonun önünde herhangi bir kamera bulunmuyor. Ön kamera yerine arka kameralar kullanılıyor.

3 kameraya baktığımızda ise ana kameranın 108 Megapiksel çözünürlüğünde olduğunu görüyoruz. Bu sayede telefon daha detaylı fotoğraflar çekebiliyor. Ayrıca büyük sensörü sayesinde düşük ışıklı ortamlarda daha başarılı çekimler elde edebiliyor. Bu kameranın diyafram açıklığı ise f/1.69 şeklinde.

Ana kameranın dışındaki diğer kameralara baktığımızda bir geniş açı kamera ve telefoto kamera karşılıyor bizleri. Geniş açı kamera, 20 Megapiksel çözünürlüğüne ve f/2.2 diyafram açıklığına sahipken telefoto kamera, 12 Megapiksel çözünürlüğünde ve f/2.0 diyafram açıklığına sahip.

Ayrıca telefonun 5G bağlantı özelliklerine de destek verdiğini belirtelim.

Xiaomi Mi Mix Alpha fiyatı

Telefonun fiyat etiketi ise 19.999 yuan şeklinde. TL cinsinden hesaplandığında yaklaşık olarak 16.000 TL’ye tekabül ediyor.

https://shiftdelete.net/xiaomi-mi-mix-alpha-ozellikleri-ve-fiyati

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...