Mısır bir meyve mi, tahıl mı, yoksa bir sebze mi?

Share

Hepimiz domates bir meyve mi değil mi tartışmasını biliriz. Popular Science dergisi bu soruya benzer başka bir sorunun cevabını aradı: Mısır bir meyve midir, sebze mi yoksa bir tahıl mı?

Cornell Üniversitesi’nden çiçekçilik uzmanı olan Marvin Pritts’e göre yediğimiz bir şeyin meyve olup olmadığına bitkinin yediğimiz kısmına göre karar veriyoruz. Eğer yediğimiz şey bitkinin yumurtalıkları veya üremede görev alan başka bir bölümünden elde edilmişse onları meyve olarak sınıflandırıyoruz, geriye kalanların hepsine de sebze diyoruz.

Pritts, “Mısır, mısır bitkisinin çiçek/yumurtalık kısmından elde edilen bir tohum, o yüzden teknik olarak bir meyve” dedi. Ancak çiçekçilik uzmanı mısırın aynı zamanda karyops grubuna dahil olduğunu, yani bir “buğdaysı meyve” olduğunu belirtti. Pritts, bu sebepten dolayı mısırın aynı zamanda bir tahıl da sayıldığını aktardı.

“Tahılların aslında bir tür meyve olduğunu” belirten Pritts, “Yani mısır da tıpkı buğday, yulaf ve darı gibi bir meyve” dedi.

T24

Sinem Bekler

Çeşitli gazetelerde muhabir olarak çalışan Sinem, yayıncılığın geleceğini online medyada görmesiyle son dönemdeki çalışmalarını bu yöne kaydırmaktan bir an bile kuşku duymadı. İşletme Bölümü mezunu olan Sinem, kültür sanat dünyasıyla da yakından ilgileniyor ve kendini tam bir başak kadını olarak nitelendiriyor.

You may also like...