Tesla’dan araçlarına internet kotası

Share

Otomobil dünyasında teknolojiye en hakim otomobil firmalarından birisi olarak bilinen Tesla, yeni gelen güncellemeyle birlikte araçlarına kota getirdi. İnternet bağlantısına sahip Tesla markalı otomobiller artık sınırı aşamayacak. Tesla kota hamlesi ile birlikte sürücülerin bazılarının aklında soru işaretleri oluşmaya başladı.

Tesla kota güncellemesi ile gündemde

Tesla, geçen yıl otomobillerine internet desteği sunmuştu. Ancak, araçta ne kadar veri kullanıldığını görebileceği bir veri sayacı bulunmadığı için ne kadar veri kullanıldığını tespit etmek zordu ve otomobil sahipleri de bu konudan şikayetçiydi. Yeni gelen güncellemeyle birlikte otomobillere sürücülerin görebilecekleri bir veri sayacı geldi.

Bu kota güncellemesi ile birlikte bazı farklı durumlar ortaya çıktı. Bazı Tesla sahipleri kota güncellemesinin ardından 50 GB’lik bir limitin olduğunu farketti. Tesla kota hamlesi ile sürücüleri sınırlamak mı istiyor? Sorusu da akıllara geldi. Ancak, şirket cephesinden konuyla ilgili yapılmış bir açıklama bulunmuyor.

50 GB üzerinde veri kullanan sürücülerin ne ile karşılaşacağı şimdilik belirsiz. Ancak, kota aşımı durumunda ekstra ücret ödenmesi durumu söz konusu olabilir.

Firma yetkilileri ise yeni yazılımı kullanan otomobil sayısının artmasıyla bu konu hakkında daha net bilgi verilebileceğini ayrıca bu önlemin sürücüleri, yolculuk sırasında YouTube’da video izlemekten, sosyal medyada vakit geçirmekten alıkoyarak araçtakilerin daha güvenli yolcuk yapmasına olanak sağlayacağını öne sürdü.

https://shiftdelete.net/tesla-kota-guncellemesi-ile-gundemde

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...