Twitter Türkiye’de alkollü içeceklere takip engeli

Share

Twitter ve YouTube gibi platformlarda bazı hesaplara, kanallara ülkemizden erişimin yasaklandığına birçok kez şahit olduk. Ancak, bu kez devletin talebi üzerine Twitter Türkiye alkollü içecek üreten markaların hesaplarına takip engeli getirdi.

Bugün keşfedilen engel kapsamında, ülkemizdeki bir Twitter kullanıcısı alkollü içerikler üreten markaların hesaplarını takip edemiyor. Takip et butonuna tıklandığında “Bu hesap bulunduğun ülkeden takip edilemez” uyarısıyla karşılaşılıyor.

Twitter’ın bu kısıtlamayı dünya çapındaki markalar ile geniş tutması ise dikkat çekiyor. Zira, Türkiye’de faaliyet gösteren bir marka ile sınırlı kalmayan bu engel, başka ülkelerin alkollü içecek üreticilerini de kapsıyor.

Yapılan denemelerde ilgili firmaların hesapları takip edilmeye çalışıldığında “Bu hesabı takip edemezsin” uyarısı ile karşı karşıya kalınıyor. Twitter son dönemde oldukça hızlı adımlar atarken, kullanıcı deneyimini iyileştirmeye odaklanıyor.

https://shiftdelete.net/turkiye-alkollu-icecekler-icin-twitter-takip-engeli-geldi

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...