Depremde operatörler sınıfta kaldı

Share

İstanbul’da saat 13.59‘da Silivri açıklarında yerin 6.99 kilometre derinliğinde 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu depremde ise operatörler sınıfta kaldı. Deprem sonrası yaklaşık yarım saat süre içerisinde iletişim GSM üzerinden kurulamadı!

İstanbul’da Kandilli Rasathanesi verilerine göre 5.7, AFAD’ın verilerine göre ise 5.8 büyüklüğünde olan deprem, Silivri açıklarında yerin 6.99 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Operatörler sınıfta kaldı

Büyük İstanbul depremini bekleyen İstanbullular, yaşanan deprem sırasında oldukça büyük bir panik yaşadı. Herkes telefonlarına sarıldı fakat GSM şebekeleri üzerinde oluşan yoğunluk sonrasında, operatörler sınıfta kaldı ve telefonlar düşmedi.

Telefonla görüşmelerini WiFi üzerinden WhatsApp gibi uygulamalarla yapan kullanıcılar, GSM üzerinden iletişim yaklaşık yarım saat boyunca kuramadılar.

Önümüzdeki dakikalarda konuyla ilgili Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK ile beraber Teknoloji ve Sanayı Bakanlığı’nın da açıklama yapması bekleniyor.

Tabii yaşanan bu aksaklık, akıllara şu soruyu getirdi. Beklenen İstanbul depreminde iletişim nasıl sağlanacak? Durumla ilgili henüz operatörlerden bir açıklama gelmedi.

https://shiftdelete.net/depremde-operatorler-sinifta-kaldi

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...