Kraliçenin pul koleksiyonu 124 milyon değerinde

Share

Kraliçe II. Elizabeth’in pul toplama hobisi $124 milyon değerinde!

Forbes dergisine göre net değeri $530 milyon olan Kraliçe II. Elizabeth’in gurur duyabileceği bir koleksiyonu var. Koleksiyonda bulunan ‘Morityus’ pullarının değeri bile sadece $2.5 milyon olarak hesaplanırken, tüm koleksiyon oldukça değerli. Kraliçenin Golden Jubilee’sini kutlamak için 2002 yılında gezen bir sergiye dönüşen bu pul koleksiyonu oldukça ses getirmişti.

Kraliyet eksperi Phili Dampier’e göre 93 yaşındaki Kraliçe, koleksiyonu ile gurur duyuyor ve bunu Buckingham Sarayı ziyaretçilerine her fırsatta gösteriyor. “Zevkleri ve gururları arasında yer alan bu koleksiyonun içinde dünyanın en değerli pulları bulunuyor. Kraliçe, aile mirasından biriktirilen pulların, babasını ve daha önceki monarşiyi onurlandıracağını düşünüyor” diyen Dampier, bu özel koleksiyon hakkında konuştu.

İlk olarak Kraliçe Victoria’nın ikinci oğlu Prens Alfred tarafından 1864’te biriktirilmeye başlanan pullar, Kraliyet ailesi üyeleri arasında bir gelenek haline geldi. Aslında teknik olarak paraya ihtiyacı olmayan Kraliçe’ II. Elizabeth’in neredeyse tüm masrafları ‘Crown Estate’ tarafından karşılanıyor. Sadece Pazar günleri yanında nakit taşıyan Kraliçe, bunu da gittiği kiliseye bağışlıyor!

Elle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...