iOS 13.1.1 yayınlandı

Share

iOS 13 sürümünün ardından iOS 13.1 ile karşımıza çıkan Apple gelen şikayetler üzerine bu kez iOS 13.1.1 sürümünü yayınladı. Tahmin edebileceğiniz gibi bu güncelleme, iOS 13.1’de kullanıcıların karşısına çıkan sorunları gideriyor.

Apple’ın Haziran ayındaki WWDC 2019 etkinliğinde duyurusunu gerçekleştirdiği iOS 13, iPhone 11 modelleri tanıtıldıktan kısa süre sonra, 19 Eylül’de yayınlandı. Böylece iki hafta içerisinde kullanıcılar üç güncelleme almış oldu.

Bugün itibariyle iOS 13 yüklü cihazlara gelen iOS 13.1.1 güncellemesi yaklaşık 115 MB boyutunda. Güncelleme notlarında detaylara yer vermeyen Apple, ” iPhone’unuz için hata düzeltmeleri ve iyileştirmeler içerir. ” şeklinde belirtiyor.

Genel anlamda performans iyileştirmeleri ve hata gidermelerine odaklanıldığını görüyoruz;

– iPhone modellerindeki yedeklemeyi geri yüklemede yaşanan sıkıntı giderildi
– Pil tüketimini arttıran bazı sorunlar giderildi
– iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modellerinde Siri’nin ses tanıma ile ilgili sıkıntısı giderildi
– Safari uygulamasının arama önerilerini otomatik etkinleştirme sorunu giderildi
– Anımsatıcıların yavaş eşitlenmesine sebep olan sorun giderildi.
– Üçünçü taraf klavye uygulamalarının yarattığı güvenlik açığı giderildi

iPad modelleri için de iPadOS 13.1.1 sürümü yayınlandı

iPadOS 13.1.1 güncellemesi de aynı hataların giderilmesi için yayınlandı. Son güncellemeler ile ayrı işletim sistemine sahip olan iPad modelleri temelde aynı özelliklere sahip olduğu için benzer  hata gidermelerini içeriyor. iPad kullanıcılarının en kısa zamanda güncellemeyi kurmalarında fayda var.

Bir sonraki güncelleme sürümünün direkt iOS 13.2 olması bekleniyor. iOS 13 ile kullanıcılarına yeni deneyimler yaşatan Apple’ın bir sonraki güncelleme ile ne gibi yenilikler sunacağı merak konusu.

https://shiftdelete.net/ios-13-1-1-cikti

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...