iOS 13 ile Spotify sonunda Siri desteğine kavuştu

Share

Apple’ın iOS 13.1 sürümüyle birlikte iPhone kullanıcılarına köklü değişimler gelmese de bu işi Spotify üstlendi. Spotify beta sürümü, Siri ile şarkı açmayı destekliyor.

Siri kontrolü şimdiye kadar eksik kalan popüler müzik uygulaması Spotify, sonunda bunu beta sürümde kazandı. iOS 13.1 işletim sisteminde beta Spotify uygulamasıyla yapılan testlerde, sesli asistan kullanılarak şarkıları oynatmak, durdurmak ve çok daha fazlası mümkün.

Yeni güncelleme ile iPhone içerisinde Spotify uygulamasını kontrol edebilen Siri, maalesef aynı şeyi Apple Watch üzerinde yapamıyor. Siri’ye saat üzerinden böyle bir komut verdiğinizde aldığınız cevap, bunu saat üzerinden yapamayacağınız yönünde.

Spotify ve Siri, Apple kullanıcılarının muhtemelen en çok kullanacakları platform olan AirPods ile gayet iyi şekilde çalışıyor. Yeni nesil kulaklıkların “Hey Siri” komutuna direkt cevap verebilmesi de bu durumu güzelleştiriyor. Karşılaşılan bir problem olarak listeleyebileceğimiz nokta ise Siri’nin Spotify’da özellikle şarkıları araması, podcast içeriklerine bakmaması.

https://www.donanimhaber.com/iOS-13-ile-Spotify-sonunda-Siri-destegine-sahip-oldu--114536

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...