Huawei, ABD’ye ‘size ihtiyacımız yok’ diyerek rest çekti

Share

Bilindiği üzere Huawei’nin kurucusu Ren Zhengfei, bundan 2 hafta önce Amerika Birleşik Devletleri yönetimine zeytin dalı uzatmıştı. Beklediği karşılığı bulamayan tecrübeli iş insanı, kendisine ve şirketine güvendiğini bir kez daha yineledi.

Ek vergi uygulamaları, anlaşmalar, soğuk rüzgarlar ve sıcak ticari çatışmalar gibi faktörlerin son derece etkili olduğu bir iletişimin iki ana faktörü olan Huawei ve ABD, birbirleri ile henüz anlaşabilmiş değil.

Huawei’nin bir numaralı ismi Ren Zhengfei, Donald Trump’a 5G lisansı teklifi yaparak kendisinin uzlaşılabilir bir iş partneri olduğunu açıklamıştı. Umduğu tepkiyi karşı taraftan alamayan Zhengfei, rotasını değiştirdi.

Şirketinin ABD desteği olmadan da yaşayabileceğini öne süren kurucuya göre birçok batılı şirket zaten ABD parçalarının bulunmadığı ürünlere sahip. Zhengfei, bu durumun her iki tarafta da güven tazelediğini ve hatta artırdığını iddia etti.

Huawei haberleri

Akıllı telefon satışlarında tam bağımsızlığı hedefleyen Huawei CEO’su, bazı şirketlere güvenebileceğini ve böylece tedarik işlemlerinin aksamayacağını düşünüyor. Bu şirketlerin isimlerini açıklamayan CEO, ABD hakkında şöyle bir açıklama yaptı:

“Finansal tablolarımızın gelecek yılın ilk yarısında daha iyi olacağı ve kötüye doğru gitmeyeceği öngörülüyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin tedarik gücünden tamamen uzak durarak yaşayabilir miyiz?”

“Bu fikir gerçek olmalı. Eğer Amerikan parçaları ve bileşenleri bizim için hâlâ kullanılabiliyorsa onları tercih edebiliriz.” Son olarak ABD’nin arz – talep dengesinde önemli bir rol oynamasını isteyen Ren Zhengfei, birçok batılı şirketle 30 yıldır arkadaşlık yaptığını belirterek bazıları ile çalışmalarını sürdürmek istediğini belirtti.

Huawei, buradan anlaşıldığı üzere, bir yandan fırsatı olduğu takdirde ABD’yi tercih edeceğinin altını çizerken diğer yandan ise mevcut durumda kendi başının çaresine bakabileceğini ifade ediyor.

https://shiftdelete.net/huawei-abd-krizi-etkisini-hissettirmeye-devam-ediyor

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...