Samsung Galaxy S11 spektrometre ile gelebilir

Share

Birkaç gündür 2020 iPhone modelleri gündemde iken bugün de Galaxy S11 hakkında önemli bir patent başvurusu ortaya çıktı. Samsung Galaxy S11 spektrometre ile kullanıcıların cildinden birçok farklı ölçüm gerçekleştirebilecek.

Samsung ve Apple bu yılki yeni amiral gemisi cihazlarının tamamını tanıttı. Şirketlerin bu cihazlarını tanıtmasının üstünden çok uzun zaman geçmemesine rağmen 2020’de çıkacak cihazlar hakkında birçok sızıntı karşımıza çıkmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde 2020 iPhone’larının tasarımı hakkında çıkan sızıntıların ardından bugün de Galaxy S11 hakkında önemli bir patent ortaya çıktı.

Samsung’un yeni yılda çıkacak amiral gemisi S11, kullanıcıların cildindeki nem içeriğinden şeker, yağ ve diğer besin değerlerine kadar her şeyi ölçmelerine izin verebilecek bir teknoloji barındıracak. Yeni yayınlanan bir patent başvurusu, Samsung’un yaklaşmakta olan akıllı telefonlarını bir spektrometre ile donatacağını ortaya çıkardı.

Samsung, bu patent için bu yıl Mart ayında Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO) ve Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi’ne başvuruda bulundu. “Çok sayıda ışık kaynağı içeren elektronik cihaz” başlıklı bu yeni patent bugün yayınlandı.

Patent dokümantasyonuna göre Samsung, gelecek akıllı telefonlarını kızılötesi spektrometre ile donatacak. Sensör, cildinizin su içeriğini, vücut yağ yüzdesini ve gıdaların besin değerlerini ölçümleyebilecek. Aslında, bir nesnenin bileşimini belirlemek için kimyasal kütleleri sıralayan ve ölçen bu yeni sensör, yağ, protein ve karbonhidratlar içindeki münferit besinlerin tam miktarını size söyleyebilecek. Bu aynı zamanda bir ürünün ne kadar taze olduğu konusunda da kullanıcılara fikir verecektir.

Samsung Galaxy S11 spektrometre ile dikkat çekecek! - ShiftDelete.Net(2)

Kızılötesi spektrometre ayrıca tıbbi ilaçların sahte olup olmadığını da belirlemenize yardımcı olacak. Patent ayrıca, bir spektrometrenin yüz tanıma kamerası gibi bir 3D kameraya entegrasyon olasılığını da tarif ediyor. Yani bu sayede Samsung da 3D yüz tanıma özelliğini cihazlarına entegre edebilir. 108 Megapiksel ana kamera ile gelmesi beklenen Galaxy S11 spektrometre ile de 2020 yılında oldukça gündem olacak gibi duruyor.

https://shiftdelete.net/samsung-galaxy-s11-spektrometre-ile-dikkat-cekecek

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...