WhatsApp, silinen mesajları test ediyor

Share

WhatsApp, en çok tercih edilen mesajlaşma uygulamaları arasındaki yerini korurken, güvenlik konusundaki eleştirileri karşılamayı planlıyor. Güvenlik konusunda uçtan uca şifreleme gibi özelliklere sahip olan popüler mesajlaşma uygulaması şimdi de ‘kendini imha eden mesajlar‘ı test ediyor.

Sızdırdığı bilgilerle adından söz ettiren WABetaInfo, Snapchat ve Instagram’daki bir süre sonra silinen hikaye özelliği gibi, bir özelliği bünyesine beta testleriyle kattığını söylüyor. Söz konusu özellik ile WhatsApp, gönderilen mesajları belirli bir süre sonra kendini imha edecek şekilde ayarlamanıza imkan sunacak.

WhatsApp yeni özelliği kendini imha eden mesajlar kendini silen mesajlar

Mesajlaşma uygulamasının 2.19.275 sürümünde ortaya çıkan bu özellik henüz beta sürümünde olduğu için herkes tarafından kullanılamıyor. Mesajların 5 saniye ya da bir saat gibi belirlenen aralıklar ile kaybolması güvenlik konusunda endişeleri olanlar ve aynı zamanda yazdıkları mesajların kayıtlı kalmasını istemeyenler için oldukça faydalı bir özellik olacağı düşünülüyor.

Uygulamanın gizli sohbetler özelliğini kullanarak kendini silen mesajlar gönderilmesi aslında yeni bir şey değil zira WhatsApp‘ın azılı düşmanı Telegram içinde zaten bu özellik yerleşik olarak kullanılabiliyor. Gmail de geçen yıl yeniden tasarlanma sürecinde bünyesine benzer bir özellik eklemişti.

Daha fazla güvenlik vaadi ile karşımıza çıkan popüler mesajlaşma uygulamasının bu özelliğinin ne zaman beta testinden çıkarılacağı ya da kullanıcılara ne zaman sunulacağı henüz bilinmiyor. Ama bu özelliğin uygulamaya eklenmesiyle kullanıcıların daha güvenli bir mesajlaşma deneyimi yaşayabileceğini söyleyebiliriz.

https://shiftdelete.net/whatsapp-cok-ilginc-bir-ozelligi-test-ediyor

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...