iPhone SE 2, iPhone 8 tasarımıyla gelebilir

Share

Eylül ayında tanıtılan iPhone 11 ailesinin heyecanı hala geçmemişken yeni bir iPhone gelecek aylarda karşımıza çıkabilir. Ünlü analist Ming-Chi Kuo, iPhone SE 2‘nin yakın zaman içinde tekrar piyasaya sürülebileceğini dile getirdi.

Hatta çıkış tarihine de işaret eden Kuo, ilk iPhone SE‘nin piyasaya sürüldüğü tarih olan ilkbaharda kullanıcıların karşısına çıkacağını söylüyor. AppleInsider tarafından ortaya atılan iddia, araştırma notlarına dayanıyor.

Analist Kuo, yeni bir iPhone SE 2 modelinin yeni iPhone’lara güç veren A13 işlemciye sahip olacağını söylerken, 3 GB RAM ile destekleneceğine inanıyor. Bildiğiniz gibi iPhone SE normalde 4 inçlik ekran boyutu ile karşımıza çıkıyordu.

Ancak iPhone SE 2 modelinin ilk jenerasyondan farklı olarak daha büyük bir boyuta sahip olacağı söyleniyor. Form ve tasarım faktörleri açısından iPhone 8 benzeri bir model beklentiler arasında yer alıyor.

Apple iPhone SE 2

Yukarıda söz konusu modelin prototip hali yer alıyor. Ulaşılan nota göre, iPhone SE 2 arkasındaki güçte ise daha küçük boyutu değil, daha düşük maliyetli olması yatıyor. Kuo, iPhone 6 serilerinin hala çok popüler olduğunu söylüyor. Bu noktada yeni çıkacak SE modeli potansiyel olarak 100 milyon kişiye hitap edebilir.

Apple iPhone SE 2 modeliyle aslında düşük bütçeli ve Apple ekosistemini seven kullanıcılara sesleniyor olabilir. Kuo’ya göre, iPhone 11’in düşük maliyetli olan üyesi bile çok yüksek fiyatlı olduğunu aktarırken, iPhone kullanıcılarının birçoğunun birden fazla kamera ve Face ID gibi özellikleri aramadığının altını çiziyor.

2020 yılında piyasaya sürüleceği iddia edilen sızıntıya göre, 4 bin 20 adet özel üretim sayısıyla sunulacak. Bu iPhone SE 2 iddiası yeni değil, zira eylül ayında Apple lansmanı yapılmadan önce de benzer bir iddia ortaya atılmıştı. İddialar bize 2020 yılını işaret ediyor olsa da ilerleyen günlerdeki açıklamaları merakla bekliyoruz.

https://shiftdelete.net/iphone-se-2-icin-umitler-tukenmis-degil

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...