Samsung telefonlarında reklam gösterebilir

Share

Geçtiğimiz günlerde Xiaomi firması akıllı telefonlarındaki MIUI arayüzüne aldığı reklamlarla haber konusu olmuştu. Birçok kullanıcı bu konudan memnuniyetsizlik duymuştu. Şimdi ise, başka bir firmanın, dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri olan Samsung’un da telefonlarına reklam alacağı konuşuluyor. Samsung telefonlarda reklam için bir program üzerinde çalışıyor.

Samsung telefonlarda reklam uygulamasının patenti ortaya çıktı

1 Ekim 2019 tarihinde EUIPO‘ya (Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi) sunulan bir ticari marka başvurusuna göre, Samsung, akıllı telefonlar ve tabletler için geçerli olan ve reklamcılık hizmetleri ‘Samsung Mobile Ads (Samsung Mobil Reklamlar)’ ismindeki ticari markası için başvuruda bulundu. Uygulamadan da anlaşılacağı üzere, Samsung mobil reklamcılıkta şansını denemek istiyor.

Samsung telefonlara reklam koymak istiyor

Aslında Güney Koreli teknoloji üreticisi reklamcılık işinde yeni değil.

Şirketin şu anda akıllı televizyonları için “Samsung Ads” programı var. Akıllı televizyonlarda reklamları devre dışı bırakma seçeneği olsa da, bu seçenek TV’nin ‘şartlar ve koşullar’ menüsünde gizli. Yani, Samsung bu seçeneği bulmayı ve devre dışı bırakmayı oldukça zorlaştırdı. Şirket bu stratejiyi mobil reklamları için de uygularsa, gerçekten can sıkıcı olabilir.

Samsung mobil stratejisini değiştiriyor

Çinli teknoloji devlerinin, özellikle akıllı cihaz pazarında sürekli artan rekabetleri ile Samsung’un stratejisi son birkaç ay içinde oldukça değişti. Şirket, Asya ve Avrupa’da pazar payını artırmak için daha fazla orta sınıf cihazlar üretmeye başladı. Yeni çıkacak Galaxy M30 modellerinin bile çok yakında ilk olarak Avrupa’da ortaya çıkması bekleniyor.

Piyasada adet olarak çok fazla cihazının olması, Samsung’un, cihazlarında mobil reklamlar yayınlama fikrinde iştahını kabartan bir sebep olabilir. Ancak yine de bu fikrin henüz bir marka aşamasında olduğunu ve Samsung’un reklam yayınlama işinden vazgeçme ihtimali olduğunu da ekleyelim.

https://shiftdelete.net/samsung-telefonlarda-reklam-gosterecek

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...