iOS 14, ekranı ikiye bölerek çoklu uygulama deneyimi yaşatabilir

Share

19 Eylül 2019 tarihinde iOS kullanıcılarının hayatına giren iOS 13, getirdiği yeniliklerle büyük yankı uyandırdı. Son güncelleme ile birlikte Siri ve Spotify ikilisini de uzlaştıran Apple, gelecek sene iOS 14 sürümünü piyasaya sürecek.

iOS 14 iPhone ekranını ikiye bölüyor

Birden çok sekmede aynı anda gezinip iş yapmayı tercih edenleri sevindirecek olan bu özellik, henüz yolun daha çok başında. Kullanıcılar, ilgili sistem sayesinde bir yandan e-posta yazabilecek ve diğer yandan da internet sayfalarına göz atabilecek.

Eğer yazdığınız e-postada ek bir dosya göndermeniz gerekiyorsa hiç vakit kaybetmeyeceksiniz. Zira ekranı ikiye bölen yazılım, bu işlerin aynı anda yapılabilmesine olanak sağlıyor. Tek yapmanız gereken göndereceğiniz dosyayı yazdığınız metne doğru sürüklemek olacak.

iOS 14, iPhone kullanıcıları için biraz daha farklı olacak çünkü iPadOS ve macOS yazılımlarındaki ikon sürükleme imkanı buraya da gelecek. Kullanıcılar, bu sayede, bir uygulamanın simgesini onu çalıştırmak adına başka bir çalışan uygulamanın yanına getirebilecek.

Yeni sürümün konsept görüntülerine göz atıldığında çok fazla talep gören başka birçok özelliğin de geldiğini görebiliyoruz: Gelen bir aramanın ekranı tamamen engellememesi ve Siri’nin ekranı tamamen kontrol etmemesi.

Dilerseniz sizi iOS 14 için hazırlanmış olan konsept videosu ile baş başa bırakalım.

https://shiftdelete.net/ios-14-iphone-ekranini-ikiye-boluyor-ilk-detaylar-nasil

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...