Huawei için ABD’den sevindirici haber

Share

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından Mayıs ayından bu yana Huawei’ye uygulanan ticaret yasağı şirketin oldukça zor bir dönemden geçmesine neden oluyor. Artık herkesin bildiği üzere Huawei Mate 30, Google uygulamaları olmadan geldi.

Huawei’nin ilerleyen dönemde nasıl bir yol izleyeceği bilinmezken, ilk tahminler ilerleme sağlanamazsa Apple’ın yıl sonuna kadar Huawei’nin önüne geçerek tekrar dünyanın ikinci büyük telefon üreticisi olacağı yönünde.

Huawei Google krizi için sevindirici hamle

Amerika Birleşik Devletleri ve Çin arasında yaşanan ticari gerilimleri konuşmak adına, iki ülkenin üst düzey yetkilileri bir araya geldi.Bu görüşmelerin ardından ABD Huawei ile ilgili kararını tekrarladı. Huawei ile iş birliği yapan şirketler için bir kez daha yeşil ışık yandı.

Bu hafta yapılan görüşmelerin ardından ABD Huawei ile ilgili yeni aldığı kararı açıkladı. Bazı Amerikan şirketleri, Huawei’ye ulusal güvenliği tehdit etmeyecek ürünleri tedarik etmeye devam edecek. Bunun için gerekli lisansların verilmesi yönünde izin çıktı.

Mayıs ayında ABD Ticaret Bakanlığı, Çin’in kontrolü altında olduğu ve ulusal güvenliği tehdit ettiği gerekçesi ile Huawei’ye ticaret yasağı getirmişti. Her ne kadar bu iddia Huawei tarafından sürekli reddedilse de Huawei ile iş birliği yapan şirketler bu durumdan olumsuz etkilendi.

Ticari kara listeye alınan şirketin akıllı telefonlarında Google hizmetlerini kullanması yasaklandı. Ayrıca, Amerikan şirketlerinden çip tedarik etmesi de engellendi.

Huawei yasağı kalkarsa kısa sürede yükseliş başlar

Düzenlenen G20 zirvesinde Amerikan Başkanı Donald Trump, Huawei’nin ABD şirketlerinden teknoloji satın alabileceğini açıklamıştı. Aynı zamanda Amerikan şirketleri de belirli ürünlerin yasaktan muaf tutulması için lisans başvurusunda bulunmuştu. Bu dönemde 130’dan fazla lisans başvurusu alındı.

New York Times‘ta çıkan habere göre, Trump yönetimi geçtiğimiz hafta birkaç Amerikan şirketinin lisanslarının onaylanmaya başlaması ile ilgili bir yeşil ışık daha yaktı. Ancak, şimdilik hangi şirketlerin Huawei’ye ürün tedarik etmesine izin verileceği belli değil.

https://shiftdelete.net/huawei-yasagi-abd-den-sevindirici-haber-geldi

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...