iPhone 11’in ekranı çabuk çiziliyor

Share

Apple’ın yeni iPhone 11 modellerini satın alan kullanıcılar önemli bir durumdan şikayetçi olmaya başladı. Apple’ın resmi internet sitesindeki topluluk bölümünde konu açan kullanıcılar, iPhone 11 ekranının kolayca çizilmesinden şikayetçi.

Cihazını herhangi bir şekilde düşürmediğini belirten kullanıcılar, günlük kullanımda cepte taşıdığını ve iki gün sonra ekranın çizildiğini belirtiyor. Kullanıcıları üzen detay ise çiziklerin FaceTime kamerayı bile etkiliyor olması.

iPhone 11 ekran çizilmesi şikayeti ile gündemde

Çiziklerin bir kısmı parmak izi lekesi gibi görünüyor olsa da, ekrandan çıkmıyor. Cihaz sahipleri telefonu taşırken madeni para ve diğer keskin nesneler gibi ekrana zarar verebilecek hiçbir şeyle temas ettirmediklerini belirtiyor.

Bir iPhone 11 sahibi, 2007’de piyasaya sürülen ilk iPhone’dan bu yana iPhone kullanıcı olduğunu vurguluyor. Bugüne kadar hiç ekran koruyucu kullanmadığını ve şu ana kadar hiç bir modelde bu bu tarz çizikler görmediğini dile getiriyor.

iPhone 11 ekran çizilmesi sorunu ile gündemde - ShiftDelete.Net

iPhone 11 ekran çizilmesi şikayeti tek bir kullanıcıdan gelmedi. Apple’ın topluluk forumunda konu açan birçok kullanıcı telefonunun ekranının çizildiğini belirtiyor. iPhone 11 Pro ve Pro Max modelleri bu sorundan etkilenmiyor gibi.

Apple’ın bu telefonunda kullandığı LCD panelleri, Japan Display tedarik ediyor. Bu yılın başlarında şirkete 100 milyon dolarlık bir yatırım yapan Apple, iPhone 11 Pro ve Pro Max’te kullandığı OLED ekranları ise Samsung ve LG‘den alıyor.

iPhone 11’in ekranında oluşan çizikler için Apple Store’a gidenler, bu sorunun kullanıcı hatası olarak kabul edildiğini dile getiriyor. Tabi, bunun gerçekten kronik bir sorun olduğunu kabul edebilmemiz için detaylı testler gerekiyor.

https://shiftdelete.net/iphone-11-ekran-cizilmesi-ile-gundemde

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...