F1: 2019 Japonya GP sıralama turları pazar gününe ertelendi

Share

Formula 1, Hagibis Tayfunu’ndan ötürü sıralama turlarını pazar gününe ertelediğini açıkladı.

Japonya, tayfunun cumartesi günü karaya çıkacak olmasından ötürü hazırlık içerisindeydi ve yüksek rüzgarın hem de yoğun yağmurun pistteki mücadeleyi etkileme ihtimali oldukça yüksekti.

Mevcut tahminler Hagibis’in cumartesi günü içerisinde karaya çıkacağını ve 100 millik bir rüzgar hızı oluşturacağını, bundan ötürü de kıyı bölgelerinde sel olacağını gösteriyordu.

Tayfun tehlikesinden ötürü Formula 1 yönetimi normalde cumartesi günü gerçekleştirilmesi planlanan 3. antrenman seansını iptal etti, sıralama turlarını ise pazar gününe erteledi.

Yapıaln açıklamaya göre cuma günü normal program uygulanacak ve hem 1. hem de 2. antrenman seansı gerçekleştirilecek.

Ancak cumartesi yapılması planlanan 3. antrenman seansı iptal edilirken, pist hem basına hem de taraftarlara kapatılacak.

FIA kararın güvenlik amacıyla alındığını açıkladı.

Sıralama turları pazar günü TSİ 04:00’te gerçekleştirilecek. Bundan yalnızca dört saat sonra, yani TSİ 08:10’da ise Japonya GP başlayacak.

Pazar günü herhangi bir yağmur ihtimali bulunmuyor.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...