iPhone kamerasına sonunda çözünürlük değiştirme özelliği geliyor

Share

Apple’ın geliştiricilere sunduğu iOS 13.2 Beta 2 ile gelen yenilikleri sizlerle paylaşmıştık. Yeni emojilerden ana ekran düzenlemesinin değişmesine kadar onlarca yeniliğe ek olarak, iPhone kamera uygulaması için beklenen adım attı.

Android işletim sistemi ile çalışan akıllı telefonlarda fotoğraf ve video çekim çözünürlüğünü değiştirmek oldukça basit. Kamera uygulamasına yer alan Ayarlar ikonuna tıklayarak fotoğraf ve video çekim çözünürlüğü hemen değiştirilebiliyor.

iPhone kamerası artık çözünürlük değiştirme imkanı sunuyor

iOS cihazlarda yani iPhone ve iPad’de ise bunu yapmak mümkün değil. Diğer uygulamalar ile benzer şekilde kamera uygulamasının ayarlarında değişiklik yapmak için işletim sisteminin Ayarlar bölümüne girmeniz gerekiyor.

Kullanıcıların bu talebine yıllar sonra cevap veren Apple, iOS 13.2 Beta 2 sürümünde çözünürlüğün doğrudan kamera uygulamasından değiştirilmesine imkan tanıdı. Yani, bu özellik iOS 13.2 ile birlikte tüm kullanıcılara sunulacak.

Üzücü olan detay ise çözünürlük ve kare saniye hızını kamera uygulamasından değiştirme özelliği sadece iPhone 11 modellerine gelecek gibi görünüyor. En azından Beta sürümünde sadece bu modellerde kullanılabiliyor. Beklentimiz Apple’ın bu özelliği iOS 13 güncellemesini alan tüm modellere getirmesi.

https://shiftdelete.net/iphone-kamerasi-yillardir-beklenen-ozellige-kavustu

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...