Bilgisayar satışları yükselişte

Share

Akıllı telefonların daha doğrusu mobil cihazların yaygınlaşması bilgisayarlara olan ilgiyi ve gün içerisindeki ihtiyacı oldukça azalttı. Tabi, halen bilgisayarların hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olduğunu tartışmaya bile gerek yok.

Video düzenleme, oyun oynama gibi işlemler mobil cihazlarla yapılabiliyor olsa da, bilgisayar tarafındaki deneyim çok daha üst noktalarda. Peki, akıllı telefon sektöründe bile çalkantılar yaşanırken, bilgisayar sektöründe durum nasıl?

Araştırma şirketi Gartner tarafından yayınlanan rapora göre, dünya genelinde bilgisayar satışları 2019’un üçüncü çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1.1 arttı. 2018 yılının üçüncü çeyreğinde 67 milyon sevkiyat gerçekleştirilirken, bu yıl 68 milyon bilgisayar sevkiyatı gerçekleştirildi.

Lenovo en çok satış gerçekleştiren marka olarak zirvede. Ardından HP ve Dell gelirken pazar payı yüzde 10’un altında olan markalar ise: Apple, Acer ve Asus.

Marka bazında ise Lenovo, HP, Dell ve Acer’in satışları geçtiğimiz yıla kıyasla artık gösterdi. Ancak, Apple ve Samsung gibi diğer markalarda grafik aşağı doğru gitti. Bu değerlerin masaüstü ve dizüstü bilgisayarlara ait olduğunu belirtmeliyiz.

Chromebook ve iPad’ler bu araştırmaya dahil edilmedi. Bilgisayar üreticilerinin yaşadığı en büyük zorluk, Intel işlemcilerin yetersizliği oldu. AMD ve Qualcomm’da bu fırsattan yararlanarak açığı doldurmak için harekete geçti.

RAM ve SSD’lerin fiyatındaki düşüş sektörün canlanmasına katkı sağlarken, Windows 10’da sunduğu deneyim sayesinde PC satışlarında önemli rol oynadı.

https://shiftdelete.net/bilgisayar-satislari-ibre-tersine-dondu

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...