Google Pixel 4 XL tanıtıldı

Share

Google’ın düzenlediği etkinlikte Pixel 4′ modelinin yanı sıra tanıtımı gerçekleştirilen bir diğer telefon Pixel 4 XL oldu. Google Pixel 4 XL özellikleri ve tasarımı gibi detaylar daha önce elde edilen bir cihaz sayesinde sızdırılmıştı.

Bu nedenle özellikler beklendiği gibi çıkarken, bilinmeyen detaylarda etkinlikte netleşmiş oldu. Gelin, şimdi Pixel 4’e kıyasla daha büyük bir ekrana ve daha büyük bir bataryaya sahip olan telefonun detaylarına yakından bakalım.

Yukarıda belirttiğimiz gibi Pixel 4 XL’ın Pixel 4’e kıyasla daha büyük bir ekran ve batarya ile gelmesi dışında neredeyse tüm özellikler aynı. Google’ın yeni amiral gemisinin 6.3 inç büyüklüğündeki AMOLED ekranı QHD+ çözünürlük sunuyor.

Ekranın 90 Hz yenileme hızına ve 553 ppi piksel yoğunluğuna sahip olduğunu belirtmeliyiz. Cihaz gücünü Snapdragon 855 işlemciden alıyor. Bu yıl amiral gemilerinin vazgeçilmezi olan Snapdragon 855, 2.84 GHz hızında çalışan ve Adreno 640 GPU’ya ev sahipliği yapan sekiz çekirdekli bir işlemci.

6 GB RAM’in yer aldığı telefon, 64 GB ve 128 GB olmak üzere iki farklı depolama alanı sunuyor. Pixel 4 XL küçük kardeşi ile aynı kameraya sahip. Arka tarafta 12 Megapiksel çözünürlüğünde f/1.7 diyaframa sahip ana kamera yer alıyor.

Optik ve elektronik görüntü sabitleme ile güçlendirilen kamera, Pixel Neural Core ve Google’ın görüntüyü iyileştiren özel algoritmalarını kullanıyor. Bu kameraya 16 Megapiksel f/2.4 diyaframa sahip telefoto kamera eşlik ediyor.

Cihazın ön tarafında ise 8 Megapiksel çözünürlüğünde f/2.0 diyaframa sahip olan kamera yer alıyor. Ön kameraya eşlik eden derinlik algılama sensörü sayesinde yüz kilidi ve öz çekimlerde büyük bir avantaj elde ediliyor.

Telefon 1080p çözünürlükte 120 FPS, 4K çözünürlükte 30 FPS video kaydı gerçekleştiriyor. Bunlara ek olarak Pixel 4’ün en dikkat çekici özelliklerinden birisi olan Motion Sense tüm ülkelerdeki kullanıcılara sunulmayacak.

Bunun nedeni ise Motion Sense özelliğin Project Soli adı altında geliştirilen radar teknolojisini temel alması. Bu gelişmiş radar teknolojisinin herhangi bir ülkede kullanılabilmesi için yetkili kurumlardan izin alınması gerekiyor. Motion Sense’nin sunduğu avantajları örnekler ile açıklamak gerekirse;

Telefonun alarmı çaldığında elinizi yana doğru döndürerek ekran üzerinde kaydırma hareketi yapmanız yeterli. Telefonunuz çaldığında ise susturmak için elinizi ekranın üzerinde kaydırmanız yeterli. Dinlediğiniz bir müziği değiştirmek istediğinizde ise mimikleriniz ile bu işlemi gerçekleştirmeniz mümkün.

3700 mAh’lık bataryadan beslenen ve 18W hızlı şarj desteği olan Pixel 4 XL beklendiği gibi Android 10 işletim sistemi ile kutudan çıkıyor. 75.1 x 160.4 x 8.2 mm boyutlarındaki telefonun ağırlığı 193 gram.

Google Pixel 4 fiyatı 899 dolar olarak belirlendi. Ülkemizde satışa sunulmayacak olan cihaz için ABD’deki kullanıcıların ön siparişleri alınmaya başlandı.

https://shiftdelete.net/google-pixel-4-xl-ozellikleri-ve-fiyati

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...