Kozmik tangoya hazır olun: Venüs Akrep’te!

Share

Aşkın ve sevginin değişmez gezegeni Venüs, geçtiğimiz dönem Terazi’de kendine gerçek bir yuva bulmuş romantizminin doruklarına ulaşmıştı. Ancak 8 Ekim’de, Venüs, Akrep’in bulanık, yoğun sularına daldı.

Umarız, ilişkilerinize derinlemesine dalmaya hazırsınızdır, çünkü Akrep enerjisinin şakası yoktur. Terazi döneminde kurulan ilişkilerin zemin etüdünü yapmaya hazırlanan bir döneme girmiş bulunuyoruz. Birbirinizin bedenlerini, zihinlerini tanıyor ve daha derin, daha duygusal bir seviyede hissediyorsunuz.

Akrep, Balık ve Yengeç burçları Akrep’in Venüs ziyaretinin nispeten daha kolay atlatacak gibi görünse de, Boğa, Kova ve Aslan ayakta kalmakta zorlanabilir gibi görünüyor!

Venüs, sevgi, zevk ve güzelliği temsil eder. Akrep, öte yandan, takıntılı ve biraz, belki birazcıktan daha fazla(!) paranoyak bir enerjiye sahiptir, bu yüzden Venüs Akrep’teyken, başkalarına açılmak her zaman kolay değildir! Bununla birlikte, Akrep, eşsiz duygusal derinliğe sahip çok cinsel ve tutkulu bir burçtur.

Aşk ve ilişkiler gezegeni Venüs, 8 Ekim itibariyle romantik Terazi burcundan ayrılarak, Akrep burcunda 1 Kasım 2019’e kadar sürecek yolculuğuna başlıyor. Sevmeyi, sevilmeyi, hayattan alınan zevki temsil eden göklerin prensesi Venüs’ün “ya hep ya hiç” düsturunu benimsemiş, sahiplenici Akrep burcuna geçmesiyle, ilişkilerde duyguların coştuğu, aşkların daha tutkulu olduğu bir döneme giriyoruz.

Venüs, Akrep burcunda aradığı huzuru bulmakta zorlanacaktır. Bu nedenle ilişkilerde, kıskançlık, tutku, baskı el ele gidecektir. Çok sevebilir ancak ilişkide huzuru bulmakta zorlanabiliriz. Uzlaşmak ya da sevdiğimize karşı daha esnek ve anlayışlı davranmakta güçlük çekebiliriz. Bu dönemde aşk ve genel olarak hayatla ilgili bakış açımız daha siyah beyaz olabilir.

Sevdiğimizi sahiplenmekte aşırıya kaçabiliriz. Kendimizi kontrol altına almaya çalışmakta ve karşımızdaki kişileri garip kıskançlıklarla bunaltmamakta fayda var. Eğer daha sakin olmaya çalışır ve intikam planlarından uzak durmayı başarırsak, o zaman tutkulu, ateşli sevgimizle, partnerimize mükemmel bir dönem yaşatabiliriz.

Peki, Akrep’teki Venüs, yükselen burçlarımıza göre bizleri nasıl etkileyecek?

Koç: Eşin parası, ortak kaynaklar, finansal konular ön plana çıkacaktır. Vergi, miras, sigorta gibi konularda sorunlar yaşayabiliriz. Aynı dönemde yeni ay etkisi göz önüne alındığında kredi almak ya da yeni yatırımlar yapmak gibi konularda çok dikkatli olmalı, tüm detayları iyice incelemeliyiz.

Boğa: Evlilik ve ortaklık ilişkileri ön plana çıkacaktır. Eşimiz ya da ortağımız ile ilgili bir sır ortaya çıkabilir. Partnerimizi aşırıp sahiplenerek, üzerinde baskı kurmaya çalışmamız ilişkilerimizi kötü etkileyebilir. Eşimizle ilişkimizde tutkular artabilir ancak kıskançlığımızı dizginlemeye çalışmalıyız.

İkizler: Çalışma koşullarımız, iş yerimiz, sağlığımız ve günlük rutinlerimizle ilgili konular ön plana çıkacaktır. İşyerinde arkadaşlarımız ile aramızda gizli bir çekişme yaşanabilir. Sağlık alanında özellikle üreme organlarıyla ilgili kontrollerden geçmemizde yarar vardır. Yeni ayın etkisiyle günlük rutinlerimizde değişiklik yapmak isteyebiliriz.

Yengeç: Aşk, çocuklar, hobilerle ilgili konular ön plana çıkacaktır. Eğer ilişkimiz yoksa, hayatımızda tutkulu bir aşk başlayabilir. Mevcut ilişkilerimizde tartışmalara yol açacak kıskançlıklardan kaçınmalıyız. Bu dönemde partnerimizle ilişkimiz daha derin ve tutkulu bir hal alabilir.

Aslan: Ev ve aile ilgili konular ön plana çıkacaktır. Aile bireyleri ile gizli bir rekabet ve çekişme yaşanabilir. Bir aile sırrı ortaya çıkabilir. Evle ilgili tadilat, dekorasyon gibi şeyler düşünüyorsak, bu konularda muhalefetle karşılaşabilir, kendimizi gergin hissedebiliriz.

Başak: Yakın çevremiz, kardeşlerimiz ile ilgili konular ön plana çıkacaktır. Kardeşlerimizle aramızda rekabet yaratacak ve kıskançlık uyandıracak bir sorun ortaya çıkabilir. Yakın çevreden birisiyle tutkulu bir aşk söz konusu olabilir. Yeni ayın etkisiyle de beklenmedik bir şekilde bu kişiyle evlilik kararı alabiliriz.

Terazi: Para ve kaynaklarımız ile ilgili konular ön plana çıkacaktır. Kazancımız bu dönemde artış gösterebilir. Ancak yine de temkinli olmaya çalışmalı, ya hep ye hiç diyerek, harcamalarda kontrolümüzü kaybetmemeye dikkat etmeliyiz.

Akrep: Dış dünyaya yansıttığımız imajımız, kendimiz ile ilgili konular ön plana çıkacaktır. Bu dönemde, kendimizi daha çok gösterebilir, bu zamana kadar gizli tuttuğumuz yönlerimizi çevremize açabiliriz. Kendimiz ile ilgili yeni kararlar alabilir, görüntümüzde değişiklikler yapabiliriz. Herkes tarafından çok çekici bulunacağımız bir dönemdeyiz.

Yay: Bilinçaltımız ve ruhsal durumumuz ile ilgili konular ön plana çıkacaktır. Kendimizi biraz daha geriye çekmek ve yalnız kalmak istediğimiz bir döneme giriyoruz. İlişkiler ve sosyalleşmek için fazla istek duymayabiliriz. Bir ilişkimiz varsa, gözlerden uzak yaşamak ihtiyacı doğabilir ya da ilişkimiz için kendimizden taviz vermemiz beklenebilir.

Oğlak: Sosyal çevre, arkadaşlar ve gruplarla ilgili konular ön plana çıkacaktır. Arkadaş gruplarında kıskançlıktan doğan sorunlarla karşı karşıya gelebiliriz. Sosyal çevremizde gizli çekişmeler ve rekabetçi bir ortam içinde kalabilir, kendimizi bunalmış hissedebiliriz. Biz de baskıcı ve ısrarcı davranışlardan kaçınmalıyız. Arkadaşlık ilişleri yoluyla önümüze yeni fırsatlar çıkabilir.

Kova: İş ve kariyerle ilgili konular ön plana çıkacaktır. Bu dönemde kariyerimizde öne çıkabilir, ilişkilerimiz sayesinde yeni iş fırsatları yakalayabiliriz. Ancak birlikte çalıştığımız kişilerden kaynaklanabilecek gizli rekabetlere ve çekişmelere karşı uyanık olmalı, öfkemizi kontrol altında tutmalıyız.

Balık: Uzak yolculuklar, yabancılarla ilişkiler, eğitim, hukuk ile ilgili konular ön plana çıkacaktır. Önümüze yeni eğitim fırsatları çıkabilir. İlişkimiz yoksa, hayatımıza farklı kültürlerden biri girebilir ve tutkulu ancak çalkantılı bir aşk yaşayabiliriz. Manevi konulara olan ilgimiz artabilir.

Cosmopolitan / Derleyen: Damla Yüce

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...