2020 Toyota Yaris tanıtıldı

Share

Toyota’nın dikkat çekici tasarım çalışmaları piyasaya sürülmeye devam ediyor. Yeni nesil Yaris sayesinde B segmentinde de dinamik görünmek isteyen Japon üretici alışılmışın dışına çıkmaktan korkmamış.

LED farlar, büyük ön panjur ve hem tampon hem de kaputta karşımıza çıkan agresif çizgiler sayesinde sportif bir duruş sunan Yaris’te şık jantlar, çift renkli gövde, LED stoplar ve spoiler gibi detaylar da gözlerden kaçmıyor.

Eskisinden 5 mm daha kısa, 40 mm de daha alçak olan otomobil 50 mm genişlemiş. Ayrıca aks mesafesinde de yine 50 mm’lik bir artış yaşanmış. Önceki nesil örneklere göre 50 kg’a kadar hafifleyen otomobil TNGA platformunu kullanıyor.

İç mekanı da çok farklı görünen Yaris’te sportif görünümlü bir direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, büyük bir head up display, yuvarlak hatlar, daha kaliteli görünen malzemeler ve panoramik cam tavan gibi kalemler görülebilyor.

İlk etapta satıldığı pazara göre üç farklı motor seçeneği bulunacak Yaris’in atmosferik emişli 1 ve 1.5 litre hacimli motorlarının yanında yine 1.5 litre hacimli benzinli motor kullanan hibrit seçeneği de yer alacak. Artık Lityum iyon bataryalara sahip olan model 115 beygir güç üretebiliyor.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...