Çikolatalı ve cevizli tart

Share

Afiyet olsun…

Malzemeler:
300 gr un
125 gr tereyağı veya margarin
2 yumurta sarısı
2-3 yemek kaşığı soğuk su

Tart içi için:
120 gr bitter çikolata
125 gr tereyağı veya margarin
2 yumurta
150 gr toz şeker
1 paket vanilya
3-4 yemek kaşığı bal
125 gr iri çekilmiş ceviz

Hazırlanışı:
Unu havuz yapın, ortasına oda sıcaklığındaki yağı, yumurta sarılarını ve suyu ilave edin. Tüm malzemeyi birlikte yoğurarak hamur haline getirin. Alüminyum folyoya sararak bir saat buzdolabında bekletin.

Tart içini hazırlamak için; çikolata ve yağı birlikte benmari usulü eritin. Ateşten alın ve yumurtaları ilave edin. Toz şeker, vanilya ve balı ekleyerek karıştırın. İri çekilmiş cevizleri de ilave edin. Hamuru unlu tezgahta açın, merdane yardımı ile altı çıkan tart kalıbına yerleştirin.

Hazırlanan çikolatalı karışımı hamurun üzerine boşaltın. Artan hamur tartının üzerine arzu edilen şekilleri keserek yerleştirin. Yaprak, kalp, çiçek şekilleri kullanılabileceği gibi örgü de yapabilirsiniz. 175 derece ısıtılmış fırında tartların büyüklüğüne göre 30-45 dakika pişirin.

Hazırlayan: Elif Ediz Tapan/Mutlu Mutfak
Fotoğraf: Hande Göksan

Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...