Doğal yaşamı koruyun!

Share

WWF Türkiye ve Nesquik Kahvaltılık Gevrekler’in birlikte gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesi, Türkiye’deki yaşamı tehdit altında olan hayvanlara yardım eli uzatıyor.

İnsanoğlunun gezegenin ve doğanın her zerresine hâkim olma arzusu dünya üzerindeki hayvanların yaşam alanını her geçen gün daraltıyor ve yüzlerce türün tamamen yok olmasına sebep oluyor.

Özellikle küresel iklim değişikliği nedeniyle kutup buzullarının erimesi sonucu nesli tükenme tehlikesi altında kalan kutup ayılarıyla ilgili yapılan projelerle dünya gündeminde yer alan WWF (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) gibi pek çok sivil toplum örgütü son yıllarda bu konuda toplumsal duyarlılığın gelişmesi için birçok çalışmaya imza atıyor. Geçen yıl WWF Türkiye ve National Geographic işbirliğiyle 20.000 yavru yeşil deniz kaplumbağasını denize ulaştıran Nesquik, daha fazla hayvanı doğaya ulaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Küçük yaşlardan itibaren kazanılan hayvan sevgisinin çocukların duygusal gelişimine olumlu katkı sağladığı bilinciyle çalışmalarına yön veren firma, yeni sosyal sorumluluk projesiyle çocukların doğayla ilgili farkındalıklarını da artırmayı hedefliyor. Bu ay başlayıp Kasım ayına kadar sürecek proje boyunca, paketlerinde kampanya görseli bulunan Nesquik kahvaltılık gevrek satın alan tüketiciler, Adana Akyatan Kumsalı’ndaki yavru yeşil deniz kaplumbağalarının denize ulaşması ve Kuşadası Dilek Yarımadası’ndaki yunusların sayılarının belirlenmesiyle doğal ortamlarında korunmaları için destek verebilecek.

Kampanyalı paketler üstünde Türkiye’de yaşamı tehdit altında olan yabani hayvanlardan saz kedisi, yunus, deniz kaplumbağası ve boz ayıyla ilgili çocukların ilgisini çekecek bilgiler de bulunuyor. Sürdürülebilir bir yaşam için her geçen gün doğaya ve doğal yaşama duyarlılığın biraz daha artmasını diliyoruz.

Yazı: Hüma Kaya / http://www.psychologies.com.tr

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...