Google, Pixel 4’ün yüz tanıma sistemi için çalışmalara başladı

Share

Google Pixel 4 yüz tanıma sistemi, beklentileri karşılayamadı. 15 Ekim 2019 tarihinde tanıtılan cihaz, yüz kilidi mekanizması ile ön plana çıkmıştı. Bir parmak izi sensörü kadar güvenli olduğu iddia edilen sistem, aradan çok zaman geçmeden sınıfta kaldı.

Yüz tanıma sistemine güvenen Google, sırf bu yüzden cihazına parmak izi koruyucusu eklemediğini açıklamıştı. Şirketin güvenini boşa çıkaran güvenlik altyapısı, bir kişinin gözleri kapalı olsa bile çalışıyor ve aslında güvenliği sağlamıyor.

Bu bağlamda yeni bir sistem güncellemesi yapacağını belirten arama motoru şirketi, yazılıma göz algılayıcı ekleyecek. Kendisini satın alanları üzen sorun hakkında konuşan marka, bir açıklama yaptı.

Yaptığı açıklamada kapalı göz sorununa atıfta bulunan firma, bundan böyle gözlerin açıklığı şartını arayacak olan bir sistem üzerinde çalıştığını ifade etti. Şu an endişe duyan kullanıcılara da seslenen Google, Pixel 4 sahiplerine eski yöntemleri (pin ve benzeri) tavsiye etti.

Yeni sistemin aylar içerisinde dağıtılacağını söyleyen Google, bu açıklaması ile de tepki aldı. Kullanıcıların büyük çoğunluğu, böyle bir sorunun hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu savunuyor.

https://shiftdelete.net/google-pixel-4-yuz-tanima-sistemi-uzerinde-calisiyor

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...