Google Pixel 4 DxOMark kamera puanı açıklandı

Share

Google Pixel 4 kamera skoru ortaya çıktı. Bir hafta önce tanıtılan yeni amiral gemisinin kamera skoru beklenilenin aksine düşük çıktı. Yapılan testler durumu doğrular nitelikte.

Telefon testleri denilince akıllara gelen DxOMark bu sefer Google’ın amiral gemisinin fotoğraf ve video ortalamasını paylaştı. Yapılan inceleme videosuyla birlikte cihazın fotoğraf ve video çekim testleri yapılırken artıları ve eksileri de sunuluyor.

Google Pixel 4 kamera skoru (DxOMark)

Video içerisinde kameranın düşük ışık, yüksek ışık, yakından ve uzaktan çekim testleri yapılıyor. Yapılan testlere göre Google Pixel 4 kamerası bir amiral gemisi kamerası olduğunu kanıtlıyor.

İlk testte gündüz vakti çekilen köprü fotoğrafında kameranın detayları iyi yakaladığı söyleniyor. Bir sonraki kısımdaysa arka planı detaylı olan bir alanda yüzün detayını yakalayıp yakalamadığı test ediliyor.

Renk testlerinin de yapıldığı bir kısım video içerisinde yer almakta. Ardından yapılan testte düşük ışıkta orta yakınlaştırma ile fotoğraf çekimi yapılıyor. Ekstra olarak da dışarıda yapılan bir çekimde uzun yakınlaştırma yapılarak deneniyor.

Yapılan bir diğer denemede ise insan teninin tonlamasını gerçeğe yakın bir seviyede olduğu söyleniyor. Video kısmına geçildiğinde ise video çekilirken cihazı sağa doğru çevirirken titremelerin fazla belli olmadığı görülüyor. Uygulanan bir diğer video çekim denemesinde de yürüyen iki insanı çekerek geri gidildiği bir görüntü paylaşılıyor.

Bir sonraki kısımda ise gece çekimi test ediliyor. Google Pixel 4 kamera skoru için etkili özelliklerden bir tanesi de şüphesiz gece çekimleri. Ancak amiral gemisi Pixel 4 verilen skora göre gece görüşü konusunda sınıfta kalmış durumda.

Son olarak yakına yapılan yakınlaştırmalarda detayların kaybolduğu söyleniyor.

Pixel 4 kamera skoru

Google Pixel 4 kamera skoru dağılımı – fotoğraf

Fotoğraf çekimleri sonucu verilen puanlar şöyle:

Pozlandırma: 95 puan
Renler: 88 puan
Otomatik odaklama: 99 puan
Doku: 70 puan
Gürültü / Ses: 70 puan
Yapay Detay: 74 puan
Gece çekimi: 56 puan
Yakınlaştırarak çekim: 81 puan
Bokeh efekti: 60 puan

Ortalama: 117 puan

Google Pixel 4 kamera skoru dağılımı – video

Pozlandırma: 87 puan
Renkler: 92 puan
Otomatik odaklanma: 95 puan
Doku: 61 puan
Gürültü / sesler: 86 puan
Yapay Detay:90 puan
Stabilizasyon: 94 puan

Ortalama: 101 puan

Yapılan test sonucunda kamera performansı genel ortalaması 112 puan olarak ortaya çıkıyor. Diğer modellerde yapılan testlere göre Google 8. sırayı alıyor ve rakiplerinin birazcık gerisinde kalıyor.

https://shiftdelete.net/google-pixel-4-kamera-skoru-ortaya-cikti

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...