Xiaomi ön kamerayı ekran altına almanın peşinde

Share

Samsung’un ekrana gömülü kamera teknolojisi üzerinde çalıştığına dair raporlar ortaya çıkıyor. Şirket bu kameraların seri üretimine başlamak için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Ancak, ekrana gömülü kameralı telefonları kullanıcılarla buluşturmak isteyen tek marka Samsung değil. Oppo’nun yanı sıra Xiaomi’de birkaç ay önce bu teknoloji üzerinde çalıştığını duyururken ilk detayları kamuoyu ile paylaşmıştı.

Xiaomi ekran altı çift ön kamera için patent aldı

Xiaomi’nin bu konuda aldığı son patent TigerMobiles tarafından paylaşıldı. 30 Eylül tarihinde Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi tarafından verilen patent, ekranın altına yerleştirilen çift kameralı bir telefonun tasarımını gösteriyor.

Akıllı telefon üreticileri bu tasarımı hayata geçirdiklerinde ekran/kasa oranı en üst seviyeye çıkarılacak. Üstelik çentik, ekran deliği ve açılır kamera gibi tasarımlara ihtiyaç kalmayacak.

Ekran altı kamera teknolojisi henüz olgunlaşmadı ve önemli sorunlar var. Ekranın kameranın görüntü kalitesini düşürmesinin önüne nasıl geçileceği şu anda bilinmezliğini korurken, ilk etapta orta ve giriş seviyesi telefonları göreceğiz.

Bu telefonlarda sorunsuz bir deneyim elde edilmeye başlanınca, üreticilerin ekran altı kamerayı amiral gemilerine taşıması bekleniyor.

https://shiftdelete.net/xiaomi-ekran-alti-cift-on-kamera-ile-karsinizda

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...