2020 iPhone’larında ekran çentiği değişecek

Share

iPhone 11 serisinin tanıtılmasının üzerinden henüz iki ay bile geçmedi. Tabi, Apple şimdiden 2020 iPhone modelleri için çalışmalara başlamış durumda. Ortaya çıkan sızıntılar köklü bir değişim yaşanacağını gösteriyor.

2020 iPhone tasarımı önümüzdeki beş veya altı ay daha netleşmez. Akıllı telefon dünyasının yakından tanıdığı isimlerden Ben Geskin‘e göre, Apple bu süreçte yeni iPhone modelleri için çok sayıda farklı tasarımı deniyor.

2020 iPhone ekran çentiği tasarımı farklı olacak

Tasarımsal değişikliğin en büyük etkisini ekran çentiğinde göstermesi bekleniyor. Face ID için daha gelişmiş sensörlerden yararlanan farklı çözümlerin test edildiği belirtiliyor. Bu sensörlerin boyutlarının daha küçük olması, ekran çentiğinin hali hazırda piyasada olan modellere kıyasla çok daha kısa olmasını sağlayacak.

Hatta, bazı sensörlerin üst çerçeveye sığacak kadar küçük olduğu belirtiliyor. Tabi, bu durumun çerçeve kalınlığını artırıp artırmayacağı bilinmiyor. Yeni sensörler ile Face ID’nin çok daha hızlı ve geniş açılı olması bekleniyor. Böylece kullanıcıların “iPhone masadayken bile yüzümü tarasın” talebine Apple’dan cevap gelebilir.

Ekran çentiğinin güncellenmesi sonrasında ekran boyutları da değişecek. iPhone 12 Pro modelinin 5.4 inç büyüklüğünde, iPhone 12 Pro Max modelinin ise 6.7 inç büyüklüğünde ekrana sahip olması bekleniyor. iPhone 11’in yerini alacak olan iPhone 12 ise LCD yerine OLED ekran ile gelecek.

Arka tarafta üçlü kamera kurulumu korunacak. Ancak, kameranın yeni sensörler ile güçlendireceği, bu sensörlerden birisinin de 3D ToF olduğu belirtiliyor. Ek olarak cihazın kasasında iPhone 4’ü anımsatan bir çerçeve kullanılacak.

Analistler bunu geçtiğimiz haftalarda da dile getirmişti.

https://shiftdelete.net/2020-iphone-ekran-centigi-degisikligi-ile-gelecek

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...