Volkswagen: Türkiye fabrika süreci askıda ancak alternatif yer bakmıyoruz

Share

Türkiye’de fabrika açma planlarını askıya aldığını açıklayan Volkswagen’den sürece ilişkin yeni bir açıklama daha geldi. Volkswagen üst yöneticilerinden Tostmann, sürecin askıda olduğunu ve yatırım için bir yer arayışı içerisinde olmadıklarını ifade etti.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen’in üretim birimi yöneticisi Andreas Tostmann, Volkswagen’in Türkiye’ye yeni bir araç fabrika kurma planının askıda olduğunu ve alternatif yerleri şu anda değerlendirmediklerini söyledi.

Dünya gazetesinin aktardığı habere göre, Tostmann telefon üzerinden gazetecilere yaptığı açıklamada, “Gelişmeleri izliyoruz. Türkiye için planlar şu anda askıda. Aktif bir şekilde alternatif yerleri değerlendirmiyoruz” dedi.

Almanya’nın Türkiye’deki yatırımını ertelemesi sonrasında Bulgaristan ve Sırbistan gibi bu yatırıma talip olan ülkelerden Alman devini ikna etmek için yeni hamleler gelmişti.

Volkswagen 15 Ekim’de yaptığı açıklamada Türkiye’nin Suriye’deki askeri operasyonuna yönelik uluslararası eleştirilerin ardından Türkiye’de bir otomobil fabrikası kurma kararını ertelediğini söylemişti.

Nayn

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...