iPhone 11 satışları yine Samsung’un yüzünü güldürüyor

Share

Akıllı telefon dünyasında Samsung ve Apple gibi markalar büyük rakipler olsa da, söz konusu parça tedariği olduğunda çok ciddi iş birlikleri söz konusu. Örneğin, iPhone modellerinin OLED ekranları Samsung Display tarafından üretiliyor.

Her ne kadar iPhone 11 modeli LCD ekran ile geliyor olsa da, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max‘ta beklenilenin üzerinde bir satış performansı yakaladı. Böylece Samsung’un OLED ekran sevkiyatları da ciddi oranda artış gösterdi.

iPhone satışları Samsung’a kazandırmaya devam ediyor

Samsung Display, iPhone modellerinde kullanılan OLED panellerin yüzde 90‘ını karşılıyor. Bu kapsamda yapılan yıllık üretim, Aralık ayındaki ihtiyacı bağlı olarak 40 – 50 milyon seviyesine ulaşmış olacak.

LG Display ise iPhone 11 Pro Max için 7 – 8 milyon adet panel üretimi gerçekleştiriyor. Temmuz ayında 3.9, Ağustos ayında 8.4 ve Eylül ayında 9.9 milyon adet üretim gerçekleştirildi. Samsung Display için Ekim ayı beklentisi 9.8 milyon, Aralık ayı beklentisi ise 5 milyon seviyesinde.

Eylül ayındaki tahmin aslında 6,9 milyon idi, ancak yeni iPhone 11 Pro modellerine olan yoğun talep nedeniyle Samsung Display sevkiyatı yüzde 40 artırdı. Bu, iPhone XS modellerinin zayıf siparişler nedeniyle sevkiyatı düşürdüğü ve ilk çeyrekte 478 milyon dolarlık işletme kaybına neden olmasının tam tersi.

iPhone 11 ise LCD panelleri JDI, LG Display ve Sharp’tan alıyor. 2020 iPhone modellerinde LCD’ye tamamen veda edilmesi ve OLED’e geçilmesi bekleniyor.

https://shiftdelete.net/iphone-satislari-samsung-un-yuzunu-gulduruyor

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...